Ympäristölautakunta hylkäsi tuulivoima-kaavan – silti kaava etenee

0
Lautakunnan keskusteluissa ei oltu tyytyväisiä tehtyihin mallinnoksiin ja selvityksiin.
Lautakunnan keskusteluissa ei oltu tyytyväisiä tehtyihin mallinnoksiin ja selvityksiin.
Lautakunnan käsittelyssä esitettiin kriittisiä näkemyksiä hankkeesta tehdyistä mallinnoksista ja selvityksistä.

Huson-Pöylän tuulivoimakaavasta keskusteltiin ympäristölautakunnan kokouksessa useita tunteja, ja lopputuloksena lautakunta päätti hylätä kaavan.

Kaava ei kuitenkaan kaatunut, vaan sitä käsitellään 4.6. kaupunginhallituksessa. Mitä kaavalle hallituksen käsissä sitten tapahtuukaan, sitä todennäköisesti puntaroidaan myös 12.6. valtuustossa.

Tällainen marssijärjestys on erikoinen mutta ei tavaton.

Kaupunginhallituksella on lautakuntien päätöksiin otto-oikeus. Otto-oikeudestahan ei nyt varsinaisesti ole kysymys, mutta tämä on niin iso asia, että sitä on lähtökohtaisesti päätetty käsitellä isomman porukan kesken, vastaa Paimion tekninen johtaja Markku Kylén.

Kaavan hylkäämistä ehdotti Sari Murto (kok.), ja se voitti äänin 7–2. Murto ei jäävännyt itseään, vaikka onkin profiloitunut tuulivoimahankkeen vastustajana.

Hylkäämisen kannalla olivat Murron lisäksi lautakunnan puheenjohtaja Heikki Turpeinen (kok.), Eeva Heurlin (kd.), Ari Kinnunen (ps.), Mervi Kuusela (sd.), Pasi Ristilä (sd.) sekä Markku Tuominen (kesk.). Sen sijaan keskustaa edustaneet Marja Mäenpää ja Juha Kuopila olisivat hyväksyneet kaavan.

Vastaavaan ei päädytty Salossa, jossa kaupunkisuunnittelulautakunta esitti kaavan hyväksymistä. Ainoa äänestys koski kaavan palauttamista valmisteluun lisäselvityksiä varten, mutta ehdotus kaatui.