Askalankoskella yhteisöllinen kesä

0
Roosa ja Eino Simolin ruokkivat Askalankoskella lampaita.

Hyllyjen päältä pällistelee valtavia variksia. Keskellä näyttelytilaa on aito linnunpesä. Aulassa saapujaa tuijottavat kymmenet tummanpuhuvat kasvot.
Näyttävällä Askalankosken Ketotalolla voi tänä kesänä melkein kuulla mustanpuhuvan linnun raakkumista, kun Paimion yläkoulun ja lukion kuvataideopettaja Arto Vastamäen johdolla oppilaat ovat koonneet Variksia ja muita omituisuuksia -näyttelyn Ketotalolle.
Näyttelyn avajaisia juhlittiin kesäkuun toisena sunnuntaina, ja koululaisten taidetta voi mennä katsomaan vielä kahtena sunnuntaina.
Opiskelijoiden kokoama taidenäyttely ei ole Ketotalolla ensimmäinen laatuaan, mutta sen omintakeisuus yllättää.
– Olemme aiemminkin tehneet yhteistyötä koulujen kanssa – kouluissa tehdään kaikenlaista hienoa, ja olemme halunneet tarjota areenan niiden taiteelle, Paimion seudun ympäristöyhdistys ry:n sihteeri Roosa Simolin kertoo.
Ketotalon sisään pääsee kesällä sunnuntaisin kello 12–15, mutta Askalankosken upeaa ympäristöä voi kuka tahansa käydä katselemassa milloin vain.
– Enemmänkin väkeä täällä saisi käydä. Tiedän, että esimerkiksi paimiolaisista moni ei ole koskaan käynyt Askalankoskella, Simolin harmittelee.

Lue lisää 27.6.2014 lehdestä

Roosa ja Eino Simolin ruokkivat Askalankoskella lampaita.
Roosa ja Eino Simolin ruokkivat Askalankoskella lampaita.