Föli alkaa ensi viikolla

1

Turku, Raisio, Kaarina, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat 1.7. alkaen yhtenäisen joukkoliikennealueen, Fölin. Alueen sisällä voi matkustaa joustavasti yli kuntarajojen samoilla lipputuotteilla ja yhtenäisillä hinnoilla. Käyttöön tulee myös uutta linja-autokalustoa, joka lisää joukkoliikenteen matkustusviihtyvyyttä.

Uudistus muuttaa matkalippuihin liittyviä käytäntöjä. Seutulipun rinnalle tulee käyttöön Föli-alueen sisällä rinnakkaiskortti, ja linja-autoissa matkakorttien tarkastus muuttuu uuden maksujärjestelmän käyttöön ottamisen yhteydessä.

Paimiossa Fölin aloitusta joudutaan seuraamaan sivusta ja näyttää siltä, että bussiliikenteen käytettävyys on paimiolaisten ja sauvolaisten kannalta suorastaan rajusti heikkenemässä.  (juttua muokattu ma 30.6. klo 9/ Tukia)

Lue lisää ensi tiistain 1.7. lehdestä!

1 KOMMENTTI

 1. Paimiosta ei voi matkustaa joustavasti bussilla Turkuun.

  Kun aamuvuoroja viikonloppuisin ei aiemminkaan ole kosolti ollut, nyt ne ovat loppu. (Joillain on kesäviikonloppuisinkin töitä).
  Varhaisin vuoro esim. lauantaisin Paimiosta Turkuun lähtee 9.30! Onneksi niitä meneekin sitten oikein kaksi samaan aikaan; sekä Vainio että TLO! Pyhäpäivisin ensimmäinen bussi Paimiosta lähtee 11.35!!
  Ymmärtääkseni, jatkossa paimiolaiset saavat vaihtaa arkisin bussia Piikkiössä, matkatessaan Turkuun.

  Suurin osa TLO:n vuoroista lähtee ja päättyy 1.7. alkaen Paimion matkahuoltoon.
  Myös Vainion liikenne on vähentänyt kesäaikana vuoroja rajusti.
  TLO:n sivuilla on aikataulut vain 11.8. asti.

  Matkustusviihtyvyyttä Paimion busseista ei pysty havaitsemaan. Ne ovat rämiseviä romuja, valovuoden päässä Turun busseista. Asia ei sinänsä haittaa, pääasia että niitä kulkisi.

  Kun matkustan Turun sisäisessä liikenteessä, ei rinnakkaiskorttia voi ladata bussissa, ei myöskään Paimion matkahuollossa, vaan se pitää mennä lataamaan Turkuun. Toivottavasti ei kovin usein.

  Ihmisten, jotka eivät käytä bussia, on mahdoton ymmärtää, kuinka hankalia nämä supistukset ovat työmatkojen kannalta.

  Paimio on melkoinen takapajula julkisen liikenteen kehittämisessä.
  Täällä esim. markkinoidaan tontteja, että ne ovat hyvien liikenneyhteyksien lähellä. Tarkoittaa siis yksityisautoilua. Paikallisjunasta ei taideta puhua enää mitään. (Vaikka kuulin vuosia sitten Turun rakennusmessuilla kun paimiolainen henkilö markkinoi Paimion osastolla tontteja mm. kertomalla, että paikallisjuna tulee liikennöimään Turku-Paimio välillä. Olin hämmästynyt jo silloin.)

  Päästäksesi bussin kyytiin, pitää siis ruveta taajama-alueella ensin kävelemään pari kilometriä pysäkille ! Varsinainen kaupunki!

  Onneksi on fillari ja kunto vaan nousee:) Tosin ikävä pyöräillä Paimiontiellä ja 110-tiellä näissä kesäisissä märissä keleissä. Mut kyl se aurinkokin vielä paistaa…

  Tällainen vuodatus. Ei päästä enää helposti bussin föliin….

  Hyvää kesää!

Kommenttien lisääminen on estetty.