Föli alkaa ensi viikolla

1

Turku, Raisio, Kaarina, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat 1.7. alkaen yhtenäisen joukkoliikennealueen, Fölin. Alueen sisällä voi matkustaa joustavasti yli kuntarajojen samoilla lipputuotteilla ja yhtenäisillä hinnoilla. Käyttöön tulee myös uutta linja-autokalustoa, joka lisää joukkoliikenteen matkustusviihtyvyyttä.

Uudistus muuttaa matkalippuihin liittyviä käytäntöjä. Seutulipun rinnalle tulee käyttöön Föli-alueen sisällä rinnakkaiskortti, ja linja-autoissa matkakorttien tarkastus muuttuu uuden maksujärjestelmän käyttöön ottamisen yhteydessä.

Paimiossa Fölin aloitusta joudutaan seuraamaan sivusta ja näyttää siltä, että bussiliikenteen käytettävyys on paimiolaisten ja sauvolaisten kannalta suorastaan rajusti heikkenemässä.  (juttua muokattu ma 30.6. klo 9/ Tukia)

Lue lisää ensi tiistain 1.7. lehdestä!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Riitta Määttänen
8 vuosia sitten

Paimiosta ei voi matkustaa joustavasti bussilla Turkuun. Kun aamuvuoroja viikonloppuisin ei aiemminkaan ole kosolti ollut, nyt ne ovat loppu. (Joillain on kesäviikonloppuisinkin töitä). Varhaisin vuoro esim. lauantaisin Paimiosta Turkuun lähtee 9.30! Onneksi niitä meneekin sitten oikein kaksi samaan aikaan; sekä Vainio että TLO! Pyhäpäivisin ensimmäinen bussi Paimiosta lähtee 11.35!! Ymmärtääkseni, jatkossa paimiolaiset saavat vaihtaa arkisin bussia Piikkiössä, matkatessaan Turkuun. Suurin osa TLO:n vuoroista lähtee ja päättyy 1.7. alkaen Paimion matkahuoltoon. Myös Vainion liikenne on vähentänyt kesäaikana vuoroja rajusti. TLO:n sivuilla on aikataulut vain 11.8. asti. Matkustusviihtyvyyttä Paimion busseista ei pysty havaitsemaan. Ne ovat rämiseviä romuja, valovuoden päässä Turun busseista. Asia… Lue lisää »