Pitkämäki tulee Paimioon

0
Tero Pitkämäki vetää treenit kesemmällä Paimion Urheilijoiden nuorille keihäänheittäjille.

Suomalaisten yleisurheilijoiden kiistattomaan kärkikastiin lukeutuva keihäänheittäjä Tero Pitkämäki tulee syyskesällä Paimioon. Hän vetää keihästreenit Paimion Urheilijoiden alle 12-vuotiaille urheilukoululaisille.
Vierailun tarkka päivämäärä ei vielä ole tiedossa, mutta se tiedetään, että vierailupäivä tulee olemaan myöhemmin kuin Pitkämäen kauden päätavoite eli 12.–17. elokuuta Zurichissä käytävät yleisurheilun EM-kisat.
SUL:n yleisurheiluseurat saivat anoa kirjallisella hakemuksella Tero Pitkämäkeä vetämään keihäänheittoharjoituksia. Paimion Urheilijoiden ja Ilmajoen Kisailijoiden hakemukset tärppäsivät. Kisailijat on Pitkämäen lapsuuden ja nuoruuden yleisurheiluseura. Paimiolaisilla oli muuten vain hyvä hakemus.

Tero Pitkämäki vetää treenit kesemmällä Paimion Urheilijoiden nuorille keihäänheittäjille.
Tero Pitkämäki vetää treenit kesemmällä Paimion Urheilijoiden nuorille keihäänheittäjille.

Paimion Urheilijoiden hakemuksen perustelut olivat nimittäin lasten omaa käsialaa. Lapsilta kysyttiin, miksi Pitkämäki olisi mukava saada Paimioon vetämään yhdet treenit. Muun muassa näin lapset vastasivat:
– Koska Tero on cool, eikä ole yhtä ankara kuin meidän omat valmentajat (Pinja, 9 vuotta).
– Se on ammattiurheilija ja se voisi pitää meille keihästreenit (Lauri, 10 vuotta).
Muitakin hyviä vastauksia saatiin. Niiden pohjalta Pitkämäki päätti sitten tuoda keihäsosaamistaan juuri Paimioon.
Paimion Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Hermann Kössi kertoo, että kyseessä tulee olemaan parin tunnin mittainen harjoitustuokio. Sen kuluessa Pitkämäki näyttää nuorille urheilukoululaisille kädestä pitäen, missä asennossa keihään pitää olla voidakseen lähteä oikein hurjaan liitoon.