Illemmalla voimakasta ukkosta Länsi-Suomessa

0

Carunan jakeluverkkoalueille mm. Länsi-Suomeen ennustetaan tänään iltapäivällä ja illalla voimakasta ukkosta. Caruna kertoo varautuvansa ukkosiin asiakaspalvelussa sekä lisäämällä kenttäresursseja ja kalustoa.

– Varaudumme myös huomiseksi Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen jakeluverkkoalueillemme ennustettuihin ukkosiin. Seuraamme tilanteen kehittymistä verkkoalueillamme.

– Olemme vahvistaneet kenttäresurssiemme määrää tälle iltapäivälle ja illalle sekä huomiselle. Seuraamme tilanteen kehittymistä lähipäivien aikana ja siirrämme tarvittaessa sähköverkon rakennus- ja kunnossapitotoimissa työskentelevät kenttäresurssimme viankorjaustoimenpiteisiin, käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola Carunasta kertoo.

– Asiakkaidemme on syytä varautua ukkosen aiheuttamiin sähkökatkoihin ja viankorjauksen kestämiseen, sillä työturvallisuuden vuoksi sähköverkon vikoja ei voida korjata ukonilmalla, Vainiola muistuttaa.

– Ukkonen aiheuttaa tyypillisesti paikoin paljonkin pidempi- ja lyhytkestoisia sähkökatkoja. Esimerkkinä tästä on ollut tänään aamupäivästä alkaneet, ukkosen aiheuttamat toistuvat, lyhyet sähkökatkot, ns. “räpsyt” ja pidemmät keskeytykset sähkönjakelussa Ranualla ja Posiolla.