Kaarinan sisäisessä liikenteessä aloittaa viisi uutta linjaa

0

nettiin_busTurun Linja-autoilijain Oy (TLO Oy) on voittanut Kaarinan sisäistä joukkoliikennettä koskeneen kilpailun. Kilpailuun osallistui kaksi tarjoajaa.
Kaarinan sisäinen liikenne toimii osana Turun seudun joukkoliikenne Föliä. Siinä kelpaavat samat liput kuin koko Föli-alueella. Liikennettä hoidetaan yhdellä linja-autolla ja neljällä pikkubussilla, jotka kaikki ovat matalalattiaisia. Liikenteen aloituksessa on puolen vuoden mittainen siirtymäaika, jonka aikana liikenteessä voidaan käyttää myös muuta kalustoa.
Sopimuskausi alkaa elokuun alussa 2014 ja jatkuu 30.6.2019 asti, minkä jälkeen on mahdollista käyttää kolmen vuoden optio. Sopimuksen arvo on vuositasolla noin 450 000 euroa.
Kaarinan sisäisistä linjoista on jo käytössä K1 (Oskarinaukio – Littoinen – Auranlaakso). Muut viisi aloittavat liikennöinnin elokuun alussa; K2 Kaarina: Lemunniemi – Kaarinan keskusta – Kuusisto; K3 Kaarina: Kaarinan sisäinen linja / lauantai; K4 Kaarina: Harvaluoto – Piikkiön keskusta – Runko; K5 Kaarina: Piikkiön sisäinen linja; K6 Kaarina: Toivonlinna – Piikkiön keskusta.