Mökkimurtojen määrä lisääntynyt tänä vuonna huimasti

0

piirros_murtomiesnettLounais-Suomessa poliisille ilmoitettujen rikoslakirikosten (ilman liikennerikoksia) määrä laski hieman kuluvan vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Kasvua on kuitenkin esimerkiksi tietyissä omaisuusrikoksissa.
Vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneiden murtojen määrä on kasvanut Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella 89 prosenttia, ja vapaa-ajan asuntojen murtoja on kirjattu yhteensä 189. Suurinta kasvu on ollut perinteisissä mökkikunnissa, mutta kasvua on ollut tasaisesti koko poliisilaitoksen alueella. Esimerkiksi Salon poliisiaseman alueella on tapahtunut 37 loma-asuntomurtoa enemmän kuin vuonna 2013 vastaavana aikana.
Paikkakuntakohtaisen kasvun taustalla saattaa olla se, että rikollisryhmä tehtailee pienellä alueella useita murtoja.
– Vapaa-ajan asuntojen korkea varustetaso tekeekin niistä yhä houkuttelevampia kohteita rikollisille, toteaa Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Tapio Huttunen.