Okra alkaa keskiviikkona

0
Okraan odotetaan tänäkin vuonna yli 70 000 kävijää. Messujunan kyydissä tiedotuksesta vastaava Minna Kylälehtonen ja näyttelypäällikkö Jukka Isotalo. (kuva: Kati Uusitalo)

Okra-maatalousnäyttely avaa ovensa keskiviikkona 2.7. Oripään lentokentällä. Tapahtuma on kasvanut kylätapahtumasta valtakunnalliseksi ja yhdeksi Suomen suurimmista maatalousnäyttelyistä. Viimeksi Okra veti 71 000 kävijää, ja samoja lukuja odotetaan tänäkin vuonna.
Okra on alan ammattilaisten kohtauspaikka, jossa näkee alan viimeisimmät uutuudet. Näyttely tavoittelee kuitenkin myös uutta yleisöä, kuten esimerkiksi perheitä, jotka eivät välttämättä ole maatalouden kanssa tekemisissäkään. Niinpä Okraa on tänä vuonna mainostettu esimerkiksi maitopurkeissa.
Ihmeteltävänä on esimerkiksi uutuuskoneita. Nykyään pelloilla jylläävät esimerkiksi sateellittiohjauksella kulkevat puimurit, joiden tietokoneet voidaan valjastaa tuottamaan mitä erilaisinta dataa. Sen perusteella voidaan sitten täsmälannoittaa peltolohkon osia seuraavana vuonna ja nostaa keskisatoa.
Näyttelyssä on mukana myös paljon eläimiä; lehmistä ja hevosista lähtien alpakoihin,  fasaaneihin ja villisikoihin saakka. Näyttely kestää 5.7. saakka. Okran järjestää Lions Club Oripää. Mukana on eri yhdistysten ja seurojen talkooporukkaa Oripäästä ja lähikunnista yli 350 hlöä.

Okraan odotetaan tänäkin vuonna yli 70 000 kävijää. Messujunan kyydissä tiedotuksesta vastaava Minna Kylälehtonen ja näyttelypäällikkö Jukka Isotalo. (kuva: Kati Uusitalo)
Okraan odotetaan tänäkin vuonna yli 70 000 kävijää. Messujunan kyydissä tiedotuksesta vastaava Minna Kylälehtonen ja näyttelypäällikkö Jukka Isotalo. (kuva: Kati Uusitalo)