Pakastimia poksahtelee nyt

0

PakastinPAK– Nyt alkaa olla se kausi, kun kylmälaitekauppa käy hyvin ja vanhoja pakastimia kärrätään kierrätykseen. Kun marjojen pakastuskausi alkaa, kone lyödään liian täyteen, se kuormittuu ja pamahtaa rikki, kertoo ylitarkastaja Teemu Virtanen ELY-keskuksesta.

Marjalitrojen lisäksi hellesää rasittaa kylmälaitteita.

Pakastimien joukkohajoamisen vahvistaa työnjohtaja Simo Keränen Kaarinan sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelypisteestä.

– Nyt on meille tullut pakastimia tosi paljon. On ihan tolkutonta ollut. Mistä niitä pakastimia niin paljon oikein piisaa? hän ihmettelee.

Mitä käytöstä poistetuille pakastimille tehdään? Mitä sähkölaitteita on helpointa tai vaikeinta kierrättää? Entä mitä uusi asetus sanoo sähkölaitteiden kierrättämisestä? Lue lisää 1.8.2014 Kunnallislehdestä