Yritetty on, mutta ei vain kiinnosta

0

Tulipa surullinen olo Paimion toria koskeneista viime kommenteista. Onko tämä nyt ihan lopun alkua?
Takavuosina tori oli Paimiossa se paikka, josta hankittiin hyviksi todettuja ja taatusti tuoreita lähituotteita, tavattiin samalla tuttuja ja turistiin kuulumisia. Nyttemmin tori on kuitenkin hiipunut hiipumistaan. Se ei enää kiinnosta moniakaan paimiolaisia.
Toripäivä on ollut Paimiossa perinteisesti perjantaisin, mutta toria ylläpitävä MTK Paimio on yleisön toivomuksesta kokeillut viime aikoina myös lauantaitoria, jotta maanantaista perjantaihin työssä käyvätkin ehtisivät torille. Laihoin tuloksin. Viime lauantainakin tori kaikui enimmäkseen tyhjyyttään asiakkaista.

 

Kun asiakkaat vähenevät, tori ei kiinnosta pian enää myyjiäkään.

Kaiken maailman gallupeissa ihmiset väittävät yleisesti, että lähiruoka kiinnostaa ja maistuu ja sitä arvostetaan. Miksi tällaiset mielipiteet eivät kuitenkaan muutu todeksi ja kaupankäynniksi Paimion torilla?
Raha? Isossa mittakaavassa tuotettua saa marketeista monesti halvemmalla, ainakin tarjouksella. Maku saattaa  sitten olla toinen asia.
Kiire? Kaikki ostokset pitää monien mielestä saada yhdestä ja samasta paikasta nopeasti, koko iso ostoskärryllinen, jotta sitten pääsee nopsasti viettämään viikonlopun laatuaikaa. Toki monet marketitkin myyvät nykyään myös lähituotteita, siitä plussaa.
Valikoima? Kun asiakaskunta vähenee, tori ei kiinnosta enää kauppiaitakaan. Negatiivinen kierre ruokkii itse itseään.
Tietämättömyys? Missä se Paimion tori oikeastaan onkaan, ja milloin se itse asiassa on auki? Onko täällä jossain torikin??