Evakkokuvaelma kiinnosti paimiolaisia

0
Evakkokuvaelmassa Merita Seppälän esittämä viipurilaisrouva Viola Buttehoff, ohjattiin Kansanopistolle perustettuun tilapäiseen terveydenhuoltotilaan, sillä viimeisillään raskaana olleen rouvan poltot olivat juuri alkaneet.

Satoja ihmisiä kerääntyi lauantaina Paimion vanhalle rautatieasemalle sekä Koulukeskuksen pihaan katsomaan Karjalaseuran järjestämää kuvaelmaa Karjalaisten tulo Paimioon.

Evakkokuvaelmassa Merita Seppälän esittämä viipurilaisrouva Viola Buttehoff, ohjattiin Kansanopistolle perustettuun tilapäiseen terveydenhuoltotilaan, sillä viimeisillään raskaana olleen rouvan poltot olivat juuri alkaneet.
Evakkokuvaelmassa Merita Seppälän esittämä viipurilaisrouva Viola Buttehoff, ohjattiin Kansanopistolle perustettuun tilapäiseen terveydenhuoltotilaan, sillä viimeisillään raskaana olleen rouvan poltot olivat juuri alkaneet.

– En ole ikinä ennen nähnyt näin paljon ihmisiä Paimion keskustassa, yleisöstä hämmästeltiin.

Näytelmän ensimmäinen episodi nähtiin asemalla, jonne kuvaelman evakot saapuivat. Sieltä heidät kuljetettiin vanhalle Yhteiskoululle eli nykyisen Koulukeskuksen pihalle, kuten 70 vuotta sitten. Kuvaelma jatkui evakoiden jakamisella eri taloihin sijoitettaviksi.

Lue lisää Kunnallislehdestä 26.8.