Lomautukset ja kyydit sekoittivat Paimion koulujen alkua

0
Busseissa voi vielä maksaa käteisellä, jos se on ihan välttämätöntä, mutta korttimaksu on suositeltavaa. (arkistokuva)
Vistan koulun yläpiha on linja-autoille ahdas ja sumppuinen. TLO:n linja  ei mahtunut enää yläkoulun pihaan, vaan se jäi Vistantien varteen puoleksi pyörätien päälle.
Vistan koulun yläpiha on linja-autoille ahdas ja sumppuinen. TLO:n linja ei mahtunut enää yläkoulun pihaan, vaan se jäi Vistantien varteen puoleksi pyörätien päälle.

 Paimion sivistysjohtaja Jukka Talka kertoo, että tänä syksynä koulukuljetuksista on tullut erittäin runsaasti kyselyitä.

Puhelimet pärisevät jatkuvasti, Talka toteaa.

Esimerkiksi keskiviikkona Vistan koulussa koulubussi oli lähtenyt ennen kuin ekaluokkalaiset olivat ehtineet paikalle.

Koulukuljetusten lähtöä on aina vähintään kaksi aikuista valvomassa, mutta meillä on noin 250 kuljetusoppilasta ja monta eri liikennöitsijää. Kun nämä oppilaat ja heidän kyytinsä ovat kaikki samaan aikaan pihalla, voi arvata, että alussa on sählinkiä, ennen kuin oppilaatkin tunnistavat omat kyytinsä, Vistan koulun rehtori Olli-Pekka Lehtonen kuvailee.

Kuljetukset ovat aiemmin lähteneet yläkoulun etupihalta, mutta tänä syksynä taksit ja tila-autot on ohjattu uuden alatalon pihalle. Tämä tieto ei ollut saavuttanut kaikkia kuljettajia.

Lomautusten vuoksi opettajat eivät ehtineet tarkistaa kuljetuslistoja etukäteen ja varmistaa, kuka ekaluokkalaisista lähtee IP-kerhoon ja kuka kuljetukseen. Lisäksi lomautukset aiheuttivat muita hankaluuksia.

Tavarat olivat kateissa, pulpetteja puuttui, kuvaili Marita Savonmäki ensimmäisten päivien tunnelmia.

 

 

 

Lue lisää koulun alusta 15.8.2014 lehdestä