Päähänpinttymiä

0

Tämä homma hoidetaan meille mieluisaan lopputulokseen vaikka väkisin. Kyllä me täällä omassa kunnassa tiedetään paremmin.
Paimion päätöksenteossa on viime aikoina ilmennyt miltei pakkomielteen omaista pään seinään puskemista. On tehty päätöksiä, joiden kaatuminen vallitsevaan lainsäädäntöön on jo lähtökohtaisesti ollut enemmän kuin todennäköistä. Tässä pari esimerkkiä:
Paimionjokilaakson arvokkaille maisema-alueille rakentaminen. Turun hallinto kumosi huhtikuussa Paimion päätöksen kaavoittaa palvelu- ja työpaikka-aluetta Vanhan ykköstien ja Sauvontien risteyksen tuntumaan. Kyseistä kaavoittamista ovat alusta saakka vastustaneet myös ELY-keskus, maakuntamuseo ja Paimio-Seura.
Mitä tekee Paimion kaupunginhallitus? Valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä ja jatkaa itsepintaisesti asian – joka on Paimiossakin erittäin kiistanalainen – eteenpäin viemistä. Viime keskiviikkona kaupunginhallitus antoi korkeimmalle hallinto-oikeudelle selityksen, jossa eräänlaisena punaisena lankana tuntuu olevan se, että elinkeinoelämän ja yritysten tarpeet ovat ko. alueella tärkeämpiä kuin luonto- ja maisema-arvot.

 

Oudolta tuntuu ajatus, että kaupungin olisi ryhdyttävä jonkinlaiseksi erityistarkkailua harjoittavaksi yrityspoliisiksi. Se tuskin olisi eduksi kuntakuvalle.

Toinen kummallinen juttu on jätteenkuljetus. Paimion kaupunginvaltuusto päätti ennen vappua, että yhdyskuntajätteen osalta Paimiossa jatketaan nykyistä järjestelmää eli kiinteistön haltijan järjestämää sopimusperustaista jätteenkuljetusta. Näin päätettiin, vaikka kaupungin virkamiesten ja Rouskiksen taholta selitettiin miltei rautalangasta vääntäen, että kyseessä on jätelain vastainen päätös.
Heinäkuun lopulla Turun hallinto-oikeus kumosi kyseisen päätöksen lainvastaisena. Hallinto-oikeuden ratkaisu on merkitty kaupunginhallituksessa tiedoksi.
Paimion perussuomalaiset keskittyivät alkukesällä laatimaan valtuustoaloitteita tulossa olevaan Huso-Pöylän tuulipuistoon liittyen. Sinänsä ihan asiallisilla aloitteillaan ps-valtuustoryhmä vaati kaupunkia ryhtymään monenkirjaviin toimenpiteisiin tuulipuiston johdosta. Muun muassa säännöllisiin melumittauksiin asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Lisäksi selvityksiin siitä, miten ja keitä tuulipuisto työllistää. Päälle päätteeksi ps-ryhmä vaati jopa kiinteistö- ja yhteisöverotulojen osittaista kohdentamista Huso-Pöylän alueelle.
Luottamuslause tuulivoimayhtiön toiminnalle annettiin siinä vaiheessa, kun valtuusto kesäkuussa selkeällä äänten enemmistöllä antoi tukensa paimiolaiselle tuulienergialle. Ei tätä luottamusta ole syytä heti perään horjuttaa.
Oudolta tuntuu myös ajatus, että kaupungin olisi ryhdyttävä jonkinlaiseksi erityistarkkailua harjoittavaksi ”yrityspoliisiksi”. Se tuskin olisi eduksi kuntakuvalle – oli toimiala kuinka kiistanalainen tahansa. Normaali viranomaisvalvonta riittää, kunhan se tehdään hyvin.