”Piti olla varma, ennen kuin pistettiin eetteriin”

0

Paimiosta Spurilasta on löytynyt uusi sudenkorentolaji: kulku-ukonkorento. Sen löysivät Hanna Järvinen, Reijo Vikman ja Pekka Salmi.
– Hanna sen löysi, ja minä olin ihan lähistöllä. Hän soitti minulle, ja minä olin muutamassa minuutissa paikalla. Kuvattiin se, ja sitten soitin Pekalle, ja hän kävi varmistamassa havainnon. Nyt tuli dokumentit niin, että ulkomaita myöten saatiin varmistus lajista. Tämä oli niin kova tapaus, että piti olla varma ennen kuin pistettiin eetteriin, kuvailee Vikman.
Hän lupasi tulla kertomaan sudenkorennosta lisää perjantain Kunnallislehteen. Kuvakin saadaan käyttöön.
– Se kuva on kyllä erittäin vaatimaton ja älyttömän kaukaa otettu, ja se on vilkas elukka. Dokumentti kuitenkin saatiin, Vikman naurahtaa.
Suomen Luonnon mukaan kulku-ukonkorento elää vakituisesti Afrikassa ja Lounais-Aasiassa. Se voi vaeltaa Pohjoismaihin, mutta lajia ei ole aiemmin nähty Suomessa. Ruotsissa kulku-ukonkorento on tavattu kolmesti.
Suomessa löydettyjen sudenkorentolajien määrä on nyt 61.