Tuulivoima-aloitteille ei vastakaikua?

0

nett_tuulivTällä viikolla kokoontuva Paimion kaupunginhallitus saa päätettäväkseen mm. kolme Paimion perussuomalaisten valtuustoryhmän tekemää, Huso-Pöylän tuulivoimapuistoon liittyvää aloitetta. Kaupunginjohtajan päätösehdotus on, että kaikki kolme aloitetta katsottaisiin loppuunkäsitellyiksi. Hallitus päättää kantansa kokouksessaan keskiviikkona.

Aloitteissa perätään mm. hankkeen konkreettisia työllisyysvaikutuksia ja melumittausten järjestämistä kiinteistöissä tuulivoimapuiston toteuduttua. Kaupunginjohtajan päätösehdotusten mukaan kumpikaan näistä ei ole ajankohtaista eikä perusteltua.

Lisäksi yhdessä aloitteessa ehdotetaan, että Paimion kaupunki osoittaa 20 % tuulivoimapuistosta saamistaan kiinteistö- ja yhteisöveroista kyseisen alueen kehittämiseen asukkaiden toiveiden mukaisesti. Päätösehdotus on kielteinen; ehdotuksen mukaan verotuotot ovat yleiskatteellisia ja ne käytetään kaupungin palvelutuotannon rahoittamiseen, eikä niitä kohdenneta yksittäisiin hankkeisiin tai kohteisiin.