Kynttilän ja kukkien viennin haudalle voi ”ulkoistaa”

0
Kuva on Piikkiön hautausmaalta.
Kuva on Piikkiön hautausmaalta.
Kuva on Piikkiön hautausmaalta.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä käyttöön otettu kukka- ja kynttilävientipalvelu helpottaa edesmenneen muistamista. Yhtymässä on tiedostettu, että monet omaiset asuvat pitkienkin matkojen päässä läheistensä hautapaikasta, ja käynti haudalla ja edesmenneen omaisen muistaminen voi olla hankalaa myös liikuntarajoitteiden takia.
Juhlapyhiksi voi tilata kukan tai kynttilän viennin seurakuntayhtymän hautojen hoidon asiakaspalvelusta. Tilaukset on syytä tehdä hyvissä ajoin, sillä tilattu kynttilä tai kukat viedään haudalle vasta, kun tilauksesta on saatu maksusuoritus. Jos haudalle haluaa esimerkiksi pyhäinpäiväksi kukan tai kynttilän, kannattaa tilaus tehdä viimeistään lokakuun puolivälissä.
Pyhäinpäiväksi haudalle voi tilata hatullisen hautakynttilän ja kanervaruukun. Jouluksi on tarjolla kynttilän lisäksi tulppaani- tai hyasinttiruukkuja ja pääsiäiseksi kevätkauden kukkien mukaisesti pääsiäisnarsisseja.