Nuoret innostuivat Kaarinan seurakuntavaaleista

0
Merja Ainasoja on ollut päättämässä seurakunnan asioista jo silloin, kun Nuorten näköinen seurakunta -listan ehdokkaat olivat 2–3-vuotiaita. Jasper Saarisen, Ilona Lehtisen ja Linda Kolehmaisen vaaliteemoina ovat nuorisotila, sosiaalinen media sekä nuorten vapaaehtoistyö.

 

Merja Ainasoja on ollut päättämässä seurakunnan asioista jo silloin, kun Nuorten näköinen seurakunta -listan ehdokkaat olivat 2–3-vuotiaita. Jasper Saarisen, Ilona Lehtisen ja Linda Kolehmaisen vaaliteemoina ovat nuorisotila, sosiaalinen media sekä nuorten vapaaehtoistyö.
Merja Ainasoja on ollut päättämässä seurakunnan asioista jo silloin, kun Nuorten näköinen seurakunta -listan ehdokkaat olivat 2–3-vuotiaita. Jasper Saarisen, Ilona Lehtisen ja Linda Kolehmaisen vaaliteemoina ovat nuorisotila, sosiaalinen media sekä nuorten vapaaehtoistyö.

Kaarinassa muodostettiin tämän syksyn seurakuntavaaleihin varsin poikkeuksellinen ehdokaslista: nuorten oma lista.

Nuorten näköinen seurakunta -nimen alta löytyvät Jasper Saarinen, Ilona Lehtonen, Linda Kolehmainen ja Viivi Vainio. He ovat kaikki 18- ja 19-vuotiaita.

Vaaliteemana heillä on muun muassa nuorisotilan saaminen Kaarinan seurakuntaan. Jäsenmäärän romahdettua Kaarinan kirkon remonttia ei toteutettu ja uusi nuorisotila jäi saamatta. Ehdokkaat aikovat saada nuorille tilaa Poikluoman seurakuntatalolta.

– Jotta nuorten ei tarvitsisi hillua pahanteossa vaan olla seurakunnan piirissä. Seurakunnan nuorisotila olisi vaihtoehto kaupungin Ampperille. Nuorisotilassa voisivat kokoontua myös ne nuoret, jotka ovat ohittaneet isos-iän, Saarinen toteaa.

Nuorilla on ollut harvoin omia listoja seurakuntavaaleissa, sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Nuorten keskuksen Saara Nykäsen mukaan silloin tällöin suurilla kaupunkiseuduilla on kuitenkin laadittu erillisiä nuorten listoja.

Nuorten ääni on seurakuntien päätöksenteossa yleisesti heiveröinen. Viime seurakuntavaaleissa koko Suomessa läpi päässeiden keski-ikä oli 51,8 vuotta. Alle 30-vuotiaita oli vain 8,6%, alle 20-vuotiaita 2,5%.

Kaarinan seurakunnan työntekijät ovat olleet nuorten aktivoitumisesta ilahtuneita – ja ihmeissään.

– Olemme aina yrittäneet saada nuoria kiinnostumaan vaaleista, enkä ole ikinä nähnyt vastaavaa kuin nyt, kommentoi seurakuntapastori Henri Kesti.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10. Varsinainen äänestyspäivä on 9.11. Poimintoja ehdokkaista esitellään syksyn mittaan Kunnallislehdessä.

Lue lisää 23.9.2014 lehdestä