Porilaismies heitti murtokeikkaa täällä päin

0

Kesämökin pihalle Syväjärventiellä Salon alueella ajoi keskiviikko-aamuna 17.9. vähän ennen aamuviittä tuntematon pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä. Kiinteistön omistajan oli mökillään, jolloin auto poistui kiireesti paikalta. Pakettiauton kuljettaja ajoi ensin Muurlaan ja jatkoi Kiskontielle, josta edelleen Tuohitun suuntaan, jolloin auton perävaunusta putosi tielle mm. klapisirkkeli.

Poliisipartio sai pakettiautosta havainnon ja lähti tavoittamaan sitä. Kuljettaja ei totellut annettua pysäytysmerkkiä, vaan kiihdytti ajonopeuttaan, ajaen mm. 60 km:n nopeusrajoitusalueella huomattavaa ylinopeutta. Lopulta pakettiauton kuljettaja kuitenkin pysäytti.

Kuljettajaksi osoittautui porilaismies, joka on poliisille ennestään tuttu mm. lukuisista murtovarkauksista. Hänen käyttämässään autossa oli kiinnitettynä ruotsalaiset rekisterikilvet, jotka kuuluivat aikoinaan ulosajossa vaurioituneeseen henkilöautoon. Porilaismiehellä ei myöskään ole voimassa olevaa ajo-oikeutta, ja hän on useaan otteeseen syyllistynyt ajo-oikeudetta ajoon. Hänen käytössään ja omistuksessaan olevasta pakettiautosta oli omistajanvaihdosilmoitus tekemättä, ja se oli määräaikaiskatsastamaton; lisäksi ajoneuvoveroja oli erääntyneenä.

Tapahtumaan liittyen on poliisin haltuun otettu omaisuutta, joiden alkuperästä kyseinen porilaismies ei pystynyt antamaan luotettavaa selvitystä; haltuun otettiin mm. Husqvarna-merkkinen moottorisaha ja Johetec Log Saw merkkinen -klapisirkkeli.