Pyöräilijät tällä viikolla tehovalvonnassa

0

Poliisi haluaa muistuttaa, että paras ja halvin henkivakuutus hämärässä ja pimeässä ajettaessa on pyöräilykypärän ja valojen käyttäminen.  Lainsäädännön mukaan polkupyörässä on oltava pimeällä tai hämärässä ajettaessa etuvalo sekä etu-, taka-, sivu- ja poljinheijastimet.

Lounais-Suomen poliisi valvoo kuluvan viikon aikana polkupyöräilijöiden valojen käyttöä ja liikennesääntöjen noudattamista. Valoitta ajamisesta pimeän tai hämärän aikana taikka jalkakäytävällä ajamisesta voi seurata 20 euron rikesakko.

Syksyyn liittyvät hämärä ja pimeys lisäävät riskiä joutua auton kanssa yhteentörmäykseen. Huonommissa olosuhteissa pyörän ja pyöräilijän näkyvyys onkin tärkeää varmistaa pitämällä pyörän valot ja heijastimet kunnossa. Omaa näkyvyyttään pyöräilijä voi parantaa myös ajoasuun ja kypärään kiinnitetyillä heijastimilla tai huomioliivillä.