Sanna Tähkämaan talo nousi tuhkasta uudelleen

0
– Olin pitkään katsellut Kannustaloja. Heillä on upeita ja sopusuhtaisia taloja, joille he ovat hakeneet malleja esimerkiksi saaristosta. Mitään modernia en voinut kuvitellakaan tänne maalaismaisemaan, Tähkämaa kertoo.

 

– Olin pitkään katsellut Kannustaloja. Heillä on upeita ja sopusuhtaisia taloja, joille he ovat hakeneet malleja esimerkiksi saaristosta. Mitään modernia en voinut kuvitellakaan tänne maalaismaisemaan, Tähkämaa kertoo.
– Olin pitkään katsellut Kannustaloja. Heillä on upeita ja sopusuhtaisia taloja, joille he ovat hakeneet malleja esimerkiksi saaristosta. Mitään modernia en voinut kuvitellakaan tänne maalaismaisemaan, Tähkämaa kertoo.

Harvaluodossa Tähkämaan tilalla seisoo kaunis, valkoinen, vanhanaikainen rakennus. Lähempää näkee, että talo on uusi: maali hohtaa, pihatyöt ovat vielä hiukan kesken.

Uutuudenhohdosta huolimatta rakennuksella on jännittävä historia. Se on nimittäin noussut tuhkasta uudelleen. Sanna Tähkämaan ja hänen kahden teini-ikäisen lapsensa koti valmistui vuonna 2009, ja se paloi kivijalkaan saakka maaliskuussa 2013.

Kahdeksan kuukauden jälkeen paikalle oli pystytetty lähes täsmälleen samanlainen talo.

Uudessa kodissa tapetit kiinnittävät huomion. Ne ovat hohtavia ja suurikuvioisia, näyttäviä mutta hillittyjä.

Lisäksi rakennuksesta huomaa nopeasti, että Tähkämaa pitää kullan väristä. Muun muassa wc-tiloissa on messingin ja kullan väriset yksityiskohdat.

Niitä on todella hankala saada. Tällä hetkellä Suomessa kaikki on mustaa, valkoista, harmaata, kromia ja terästä, Tähkämaa harmittelee.

Lue lisää 5.9.2014 lehdestä