Kiukkua vesijumpassa

0

Paimion uimahallin vesijumpassa oli kuuleman mukaan tiistaina paljon kiukkuisia naisia. Ärtymystä oli nostattanut Paimion kaupungin tuplalaskutus, jonka kohteeksi ovat äskettäin joutuneet paitsi vesijumppaajat myös iltapäiväkerholaisten vanhemmat sekä kansalaisopiston kursseille ilmoittautuneet henkilöt.
Paimion kaupungin taloudellinen tilanne on vakava, mutta ei kaupunki sen takia lähetä pitkästi yli tuhatta laskua kahteen kertaan. Kyseessä on tahaton teko. Jos ollaan oikein kilttejä, niin sanotaan, että puhdas vahinko.
Vahinkoja sattuu, mutta laskutuksiin liittyvissä asioissa niitä ei saa tapahtua kovin usein, eikä varsinkaan niin, että ylilaskutus jää syystä tai toisesta voimaan. Paimion laskutustöppäilyt saataneen kuitenkin ilmeisesti kaikilta osin korjatuiksi. Kenellekään tuskin jää paha mieli kovin pitkäksi ajaksi.
Viime aikoina on kuulunut nurinaa myös siitä, että Paimion kaupungin työntekijöitä on yhä vaikeampi tavoittaa puhelimitse. Pöytäpuhelimien ohella useimmilla työntekijöillä on yhä matkapuhelimet, mutta niiden numeroita ei enää ole saatavilla.
Puhelinkeskuksen mukaan puhelut kääntyvät automaattisesti matkapuhelimeen, jos lankanumerossa ei vastata. Lieneekö niin? Aika usein tulee miettineeksi, että onkohan ”kääntö” matkapuhelimeen jäänyt syystä tai toisesta tekemättä.
Toisaalta saattaahan olla olemassa jokin muu selitys sille, miksi viranhaltijoiden tavoittaminen on nykyisin huomattavasti hankalampaa kuin vielä pari vuotta sitten.

Huomenna lauantaina kuka tahansa voi mennä tyydyttämään energian kaipuutaan Piikkiön Tuorlan bioenergia-messuille.

– Mä kaipaan energiaa, lauloi Kirka takavuosina. Huomenna lauantaina kuka tahansa voi mennä tyydyttämään energian kaipuutaan Piikkiön Tuorlan bioenergia-messuille. Siellä on tilaisuus päivittää esimerkiksi biokaasu- sekä tuuli- ja aurinkoenergiatietouttaan. Elleivät uuden ajan energiamuodot kiinnosta, voi tutustua vaikkapa häkäpönttöautoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Vaikka skaala on laaja ja monipuolinen, ei kyse ole maailmoja syleilevästä messutapahtumasta. Luvassa on paljon kiinnostavaa asiaa tavallisille kotitalouksille ja taloyhtiölle, ja toki myös maatilojen tarpeet ja haasteet tulevat huomioiduiksi.
Varsinkin näin laskusuhdanteen aikana on hyvä muistaa, että kun säästää energiaa, säästää myös rahaa.