Koira apuna etsinnässä

0
Marko Henttinen toimii yhtenä kouluttajana viikottain pidettävissä harjoituksissa, joissa yllä pidetään ja harjoitellaan niin tottelevaisuutta kuin haku- ja jälkityöskentelyäkin.

Piikkiöläinen Marko Henttinen on ollut  Vapaaehtoisen pelastuspalvelun pelastuskoiratoiminnassa mukana 15 vuotta ja Topi on jo toinen saksanpaimenkoira, jonka hän on kouluttanut tähän tehtävään. Koirat ovat lähellä sydäntä ja niiden taitojen hyödyntäminen pelastustehtävissä on hänen mielestään myöskin yhteiskunnallisesti tärkeää.
Etsintä onkin yleisin tehtävä, johon Vapaaehtoisen pelastuspalvelun ryhmät hälytetään. Etsintää johtaa aina poliisi ja käytännössä etsintä on usein yhteistoimintaa, jossa viranomaiset ja eri järjestöjen hälytysryhmien vapaaehtoiset toimivat yhdessä kadonneen löytämiseksi.
– Pidän saksanpaimenkoiraa hyvänä pelastuskoiratehtäviin, sillä se on niin sanotusti säänkestävä. Ei ole väliä sataako, onko pakkasta tai huonoa maastoa niin aina se selviää tehtävistä ja lisäksi sen kouluttaminen on ollut helppoa, Henttinen kertoo.

Verkkoartikkelia muutettu 31.10. kello 9.38. Alkuperäisessä tekstissä kerrottiin virheellisesti Henttisen olevan paimiolainen.

Lue lisää 31.10.2014

Marko Henttinen toimii yhtenä kouluttajana viikottain pidettävissä harjoituksissa, joissa yllä pidetään ja harjoitellaan niin tottelevaisuutta kuin haku- ja jälkityöskentelyäkin.
Marko Henttinen toimii yhtenä kouluttajana viikottain pidettävissä harjoituksissa, joissa yllä pidetään ja harjoitellaan niin tottelevaisuutta kuin haku- ja jälkityöskentelyäkin.

lehdestä