Rukousiltoja “yli rajojen”

0

Peimarin seudun (Paimio, Piikkiö, Sauvo) kaikki kristilliset seurakunnat ovat tämän vuoden alkupuolelta kokoontuneen kerran kuussa yhteen ja rukoilleet tämän alueen, Suomen ja alueen ihmisten arkisten murheiden puolesta. Illat kestävät pari tuntia kerrallaan ja rukoilijat, puhujat ja musiikin esittäjät ovat kaikki olleet paikallisia maallikkoja, tavallisia Peimarin alueen ihmisiä. Tänään 19381197perjantaina ( HUOM!) vuorossa on Sauvon kirkko ja marraskuun 24. päivä ollaan Piikkiön kirkossa. Keväällä rukousiltoja on ollut Paimion kirkossa kaksi kertaa ja kerran Jaakobin kirkossa, ja nyt syksyllä on yksi ilta vietetty Piikkiön Adventtiseurakunnassa.
Toiminta on uutta ja ainutlaatuista siinä mielessä, että sekä luterilaiset seurakunnat, helluntaiseurakunta että adventtiseurakunta yhdessä kokoontuvat eri seurakunnissa ja yli kuntarajojen. Ajatus on toimia yhteisten asioiden puolesta. Paikalla on ollut useita kymmeniä ihmisiä ja rukouspyyntöjä yksittäisiltä ihmisiltä on parhaimmillaan illan aikana tullut lähes sata kappaletta.
Käytännön toteutus on täysin vapaaehtoisten maallikkojen varassa, seurakunnat tarjoavat tilat ja työntekijät auttavat järjestelyissä. “Puuhanaisena” on ollut paimiolainen Marja-Leena Jaakkola ja vapaaehtoisia on mukana niin Paimiosta, Piikkiöstä kuin Sauvostakin.