Tuorlassa vihkiäiset ja messut -bioasiaa

0

Ammattiopisto Livian Piikkiön Tuorlan toimipisteessä otetaan huomenna lauantaina virallisesti käyttöön Tuorlan uusi hakelämpölaitos. Käyttöönotto starttaa Bioenergiaratkaisut ja innovaatiot -messutapahtuman yhteydessä Tuorlassa. Laitoksen avajaispuheen pitää puoliltapäivin kansanedustaja Pertti Hemmilä.
Uuden lämpölaitoksen rakentaminen alkoi tammikuussa. Se alkoi tuottaa lämpöä runsas kuukausi sitten. Kyseessä on kyröläisen Suomen Megawatti Oy:n toimittama laitos, jonka teho on 2,5 megawattia. Lähtökohtaisesti laitos käyttää haketta, jota on tällä hetkellä saatavilla runsaasti ja edulliseen hintaan. Uuden laitoksen myötä öljy häipyy kokonaan pois kuvioista, ellei varajärjestelmää oteta lukuun.
Koska öljyllä lämmittäminen on monin verroin kalliimpaa kuin hakkeella, maksaa Tuorlan hakelaitosinvestointi itsensä takaisin 6–7 vuodessa. Sen jälkeen kustannuksissa kertyy joka vuosi säästöä pitkälti yli 100 000 euroa.

Lue lisää 24.10.2014 lehdestä