VPK harjoitteli savusukellusta Metsäkoululla

0
Sankka savu hankaloitti uhrien etsintää. Onneksi tilanne on lavastettu harjoitus.

Lauantaiaamuna klo 10 hälytyskeskukseeen tulee ilmoitus keskisuuresta rakennuspalosta Paimiossa Livian Taatilan toimipisteen päärakennuksessa. Kyseessä on viisikerroksinen asuinrakennus ja ilmoituksen mukaan palopesäkkeitä on useita ja mahdollisia uhrejakin 2-4.

Paikalle lähtevät Paimion VPK ja Tarvasjoen VPK molemmat kahdella autolla, jonka lisäksi hälytykseen osallistuu myös ensihoitoyksikkö Paimiosta.

Kyseessä oli Paimion- ja Tarvasjoen VPK :n yhteinen tilanneharjoitus, jossa tarkoituksena oli harjoitella kylmä savusukellusta ja uhrien pelastamista kerrostalosta.

Harjoitus on meillekin mielenkiintoinen ja tavallisuudesta poikkeava, koska emme usein pääse harjoittelemaan kerrostaloissa. Kyseessä on normaalissa käytössä oleva asuntola rakennus, joten tilanne vastaa aitoa pelastustehtävää, kertoo harjoituksen vastaavana toiminut Pasi Klinga Paimion VPK :sta.

Sankka savu hankaloitti uhrien etsintää. Onneksi tilanne on lavastettu harjoitus.
Sankka savu hankaloitti uhrien etsintää. Onneksi tilanne on lavastettu harjoitus.

Harjoituksen tavoitteena oli turvallinen ja ripeä sammutushyökkäys kerrostaloon. Uhrien onnistunut etsintä ja savutuuletus kerrostalossa. Tulen puuttuminen ei harjoitusta haitannut sillä portaikkoon ja huoneistoihin oli keinotekoisesti luotu paksu savuverho, joka pimeässä esti näkyvyyden lähes täydellisesti ja vaikeutti etenkin uhrien löytymistä.

Lue lisää 31.10.2014 lehdestä