Mitkä yritykset tilittivät yhteisöveroja 2013?

0
Millaista satoa yhteisövero tuottaa?

Yhteisövero on osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen maksama tulovero, jonka määrä on 20 prosenttia yhteisön verotettavasta tulosta. Yhteisön verotettava tulo lasketaan veronalaisten tulojen ja vähennyskelpoisten menojen erotuksena.
Yhteisöveroa maksavat osakeyhtiöiden lisäksi osuuskunnat sekä esimerkiksi liikelaitokset, julkisyhteisöt, yhdistykset, laitokset, säätiöt ja asunto-osakeyhtiöt. Liikelaitosten, julkisyhteisöjen, yleishyödyllisten yhdistysten ja laitosten yhteisöverovelvollisuus on rajattu koskemaan vain niiden elinkeino- ja kiinteistötuloja. Asunto-osakeyhtiöille ei yleensä muodostu verotettavaa tuloa.
Yhteisöveron tuotto jaetaan valtion, kuntien ja seurakuntien kesken. Viimeksi vahvistettu valtion pysyvä jako-osuus yhteisöveron tuotosta on 69,72 prosenttia, kuntien 28,06 prosenttia ja seurakuntien 2,22 prosenttia.
Me Kuntsarissa katsastimme perjantaina ilmestyvään yrittäjänumeroon mitkä yritykset ja yhteisöt maksoivat Paimioon, Kaarinaan ja Sauvoon eniten yhteisöveroja vuoden 2013 verotuksessa.

Millaista satoa yhteisövero tuottaa?
Millaista satoa yhteisövero tuottaa?

.

Lue lisää 14.11.2014 lehdestä