Paimio nosti tuloveroprosenttia

0
arkistokuva

PAIMIO
Perttu Hemminki
Selvä enemmistö Paimion kaupunginvaltuutetuista  oli torstaina sitä mieltä, että Paimion kaupungin on syytä nostaa tuloveroprosenttinsa vuodelle 2015. Korotusta kannatti 25 ja vastusti 10 valtuutettua.
Esityksen tuloverotuksen kiristämisestä 0,5 prosenttiyksiköllä teki Tarja Vuontela keskustan ryhmäpuheenvuoron yhteydessä. Vuontelan esitystä kannatti vasemmistoliiton Tomi Nieminen.
Äänestyksessä tuloveroprosentin korottamisen kannalla olivat keskustan, SDP:n, vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja vihreiden valtuutetut, kokoomuksen Heikki Turpeinen ja Sari Murto. (Nettiuutisessa väitettiin virheellisesti, että kannattajana oli myös Jouni Lehikoinen kristillisdemokraateista, mutta hän on keskustan listoilla sitoutumaton valtuutettu. Tämä korjattu 17.11.klo 10.26).
Valtaosa kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuutetuista olisi pitänyt tuloverotuksen ennallaan. Siihen ei kuitenkaan löytynyt tukea muista ryhmistä, eivätkä omatkaan valtuutetut olleet täysin yksimielisiä.
Torstaisen päätöksen myötä Paimion tuloveroprosentti nousee nykyisestä 20,25 prosentista 20,75 prosenttiin. Toimenpide tasapainottaa kaupungin alijäämäistä taloutta ensi vuonna noin 900.000 euron verran.
Keskustan ryhmäpuheenvuorossa Tarja Vuontela ihmetteli, että “uskooko joku tosissaan, että Paimion kuntataloudessa on milli löysää”.
– Toimintoja tehostamalla ei millään saada miljoonaa kasaan, sanoi puolen prosenttiyksikön suuruista veronkorotusta esittänyt Vuontela.
SDP:n Tapani Lahti katsoi, että tuloveroprosentin korotus on Paimion nykyisessä taloudellisessa tilanteessa täysin välttämätön. Samaa mieltä oli vasemmistoliiton Tomi Nieminen.
– Veroilla tuotetaan palveluja, Lahti muistutti.

Lue lisää 18.11.2014

Kymppejä häviää perusveronmaksajalta ensi vuonna enemmän euroja joka kuukausi kuntapalvelujen maksamiseen.
Perusveronmaksajalta kuluu ensi vuonna joitakin kymppejä enemmän euroja joka kuukausi kuntapalvelujen maksamiseen.

lehdestä