Sauvo aikoo kiristää veroja

0

Sauvon kunta aikoo kiristää verotusta. Kunnanjohtajan esitys maanantai-iltana kokoontuneelle kunnanhallitukselle oli, että Sauvon kunnan tuloveroprosentti olisi ensi vuonna 21,5 %, kun se on tänä vuonna 20,75. Kunnanhallituksen päätös ei ollut vielä tiedossa maanantaina Kunnallislehden mennessä painoon. Lopullisesti tuloveroprosentista päättää kunnanvaltuusto.
Ensi vuoden talousarvion valmistelussa Sauvon kunnan tuloverokertymäksi on arvioitu 9,1 miljoonaa euroa. Ennakkotietojen mukaan Sauvon valtionosuudet tulevat olemaan vuonna 2015 noin 130 000 euroa vähemmän kuin tänä vuonna.
Myös kiinteistöveroihin kaavaillaan korotuksia. Kunnanjohtajan esitys kunnanhallitukselle oli, että vuonna 2015 esimerkiksi vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti olisi 0,52, kun se on tänä vuonna 0,45 %.

Lue lisää 4.11.2014 lehdestä