Tupakka, viina, kannabis tuttuja koukuttajia Paimiossa

0
Paimion Vistan yläkoulun ysit marssivat kuuntelemaan luennon päihdeasioista Paimio-saliiin keskiviikkona aamupäivällä.

Paimio-salissa kihisee kärsimättömyys. Ysiluokkalaiset kuuntelevat Turusta tulleen Riikka Korhosen luentoa päihteidenkäytöstä. Suuri osa kuuntelee, tai yrittää kuunnella, mutta osa räplää kännyköitä, siirtelee peffaa tuolilla ja keskittyy lähinnä välikommentteihin ja vieressä istujaan.

Mitä jäi päällimmäiseksi mieleen päätoimittajalle, joka istuu rivin päässä ja kohentaa itsekin ryhtiä, kun opettaja ojentaa oppilaita siinä vieressä. Ihan tyypillistä sähinää salissa, mutta sitten huomio kiinnittyy siihen, miten moni nuori näplää jotain lähes maanisesti. Nyppii kynsiään, hiuksiaan, korviaan, nenää ja sitten alusta. On kireä ja selvästi vaikea keskittyä kuuntelemaan tai edes kiinnittämään huomiota siihen, mitä vieressä kaverit tekee. Jännitystä?

Eniten näytti oppilaita koskettavan luennon loppuosa, se kun puhuttiin siitä, millaiset välit on vanhempiin ja miten välillä voisi ajatella sitä, että ehkä ne tyhmiltä tuntuvat vanhemmat kuitenkin välittää.

Mitä mieltä olet, mikä nuorison käyttämä päihde aiheuttaa Paimiossa, Sauvossa ja Kaarinassa eniten ongelmia? Käy vastaamassa Kuntsarin gallupissa.

Paimion Vistan yläkoulun ysit marssivat kuuntelemaan luennon päihdeasioista Paimio-saliiin keskiviikkona aamupäivällä.
Paimion Vistan yläkoulun ysit marssivat kuuntelemaan luennon päihdeasioista Paimio-saliiin keskiviikkona aamupäivällä.

Lue lisää 7.11.2014 lehdestä