Anna-Liisa sai rintaansa sotaorpotunnuksen

0
Sotaorpomerkkiä kannetaan sydämen päällä.

Tänä syksynä posti kantoi Anna-Liisa Järviselle sotaorvon tunnuksen, rintamerkin, jonka voi kiinnittää rintapieleen niin arkena kuin juhlapäivinä. Merkin toimitti Kaatuneitten Omaisten Liitto, ja sen myöntävät valtiovallan edustajat sotaorvolle, joka on menettänyt vanhempansa uhrina isänmaan puolesta.
Anna-Liisa menetti isänsä alle neljävuotiaana. Aarne Laaksola katosi 4.3.1940 Vilaniemellä, eikä häntä ole löydetty. Perhe asui Rymättylässä, joten isä on siunattu poissaolevana Naantalin hautausmaalle.
– En muista isästä mitään, mutta sen muistan, että äiti itki aina. Hän odotti loppuun asti, että isä onkin sotavankina ja tulee kotiin kun sotavankeja vapautetaan. Työtkin piti aina tehdä sen mukaan, kun isä tulee kotiin, kertoo Anna-Liisa, joka on tunnettu paimiolainen historianharrastaja, ja joka keräsi myös omaisten liittoon lähetettäväksi kolmisenkymmentä seudun muun sotaorvon tunnushakemusta.

Sotaorpomerkkiä kannetaan sydämen päällä.
Sotaorpomerkkiä kannetaan sydämen päällä.

Lue lisää 5.12.2014 lehdestä