Höllää, hidasta ja helpotu

0

Joulun alla päähän kertyy stressiä, siitä ei mihinkään pääse. Kiire yltyy, ja jollet itse niin kaveri on tapaamisesta myöhässä, laatikot ovat tekemättä ja ennen joulua alkaneen alen tuote loppuu juuri kun olet kassalla. Näinkö?
Kiiltokuvajoulua ei taida olla kellään, tai jos epäilet että on, niin tekeydy tontuksi ja mene kurkkimaan ikkunan taakse. Tai ehken sittenkään kehota kyttäämään naapureita.
Mutta viesti on tämä. Useimmat – ja varsinkin naiset – stressaavat joulujärjestelyistä. Onko tarjottavaa, onko siistiä, onko paketeissa sointuvat nauhat, onko niitä jokaiselle ja lapsille vieläpä niin, että lukumäärä täsmää.
Hyväksy se, että joulu ei suju koskaan täysin suunnitelmien mukaan. Mitä jos kääntäisit huumorintajunappulasi kaakkoon ja pitäisit sen siellä? Lasten kannalta se olisi erityisen tärkeää. Ajattele nyt miten kamalaa, jos lasten päällimmäinen joulumuisto on, että äidillä ja isällä on pinna kireänä. Huumorintajusta ja joustavuudesta kannattaisi pitää kiinni tammikuun alkuun asti.
Realisoi se, mitä joululta ja vuodenvaihteelta odotat. Visualisoi mielessäsi rauhallisia tunnelmia, oleilua ja kiireettömyydestä nautiskelua, lapset sylissä ja puoliso vieressä.

Kiiltokuvajoulua ei taida olla kellään, tai jos epäilet että on, niin tekeydy tontuksi ja mene kurkkimaan ikkunan taakse.

Vaikka juhlisit joulua koko suvun kesken, ei se tarkoita, ettetkö voisi jättää aikaa myös omille aktiviteeteillesi. Jakakaa tekemisiä, siivotkaa jäljet yhdessä. Teet rauhoittuaksesi mitä tarpeen on ja mikä tuntuu hyvältä.
Lama on vaikuttanut monien ihmisten toimeentuloon. Joulu voi tuntua hankalalta, kun lapset haluavat lahjoja entiseen malliin, mutta rahaa ei ole tai sitten pitäisi hankkia luotolla.
Kyllä lapset selviävät vähän vähemmälläkin. Tärkeintä heille on aina tunnelma ja vanhempien kiireetön läsnäolo. Tämä ei ole kaunistelua, vaan asiantuntijoiden mukaan totista totta.