Käsityömuseolle palkinto

0

Varsinais-Suomen museot ry on on myöntänyt tunnustuspalkinnon paimiolaiselle Lyyli Tuomolan Säätiön Käsityömuseo Miilalle. Lyyli Tuomolan Säätiön museotoiminta on alkanut vuonna 2009. Museo avattiin nimellä Käsityömuseo Miila vuonna 2014. Museotoiminta on alusta saakka ollut museoammatillisesti hoidettua ja museo on mukana alueellisessa museotoiminnassa.

Käsityömuseo Miila on aktiivisesti toimiva museo, joka harjoittaa alueella oman alansa merkittävää yleishyödyllistä toimintaa. Säätiön kokoelman ympärille perustaman museon toimintaidea on paitsi museaalinen myös toiminnallinen. Museo on merkittävä lisä Varsinais-Suomen laajaan talonpoikaiselämään keskittyvään museokantaan, museo ei esittele merkkihenkilön elämää ja valintoja vaan tavallisen suomalaisen keräilytyön tuloksia erityisesti naisten käsitöiden osalta. Välittämistoiminnan lisäksi museolla on vankka panos käsityöperinteen tutkimuksen edistämisessä. Vuonna 2007 palkinnon sai  August Pyölniitun museo, joka myös on Paimiossa.

Museoteko 2014 (2)