Matleenalle SM-pronssia

0

Paimiolainen Matleena Terho, 16, on tuore kilpatanssin SM-mitalisti. Hän ylsi porvoolaisen parinsa Benjamin Lindströmin, 17, kanssa viime sunnuntaina SM-pronssille 10-tanssin Suomenmestaruus-kilpailuissa Espoon Barona-areenalla. Matleena ja Benjamin kilpailivat 16–18-vuotiaiden nuorisosarjassa seuranaan Haminan HaVe Step.
Matleena on pronssimitaliin tyytyväinen, mutta tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.
– Olemme molemmat asettaneet tavoitteeksi Suomen mestaruuden nuorisosarjassa, jossa saamme vielä ensi vuonnakin kilpailla. Kaukaisena unelmana on, että joskus tulevaisuudessa pärjäisimme myös kansainvälisellä tasolla, Matleena sanoo.
Kotimaisellakin huipputasolla kyseessä on vaativa laji.
– Tämä on urheilua, jossa haetaan koko ajan hyvää suoritusta. On oltava vahva sekä fyysisesti että henkisesti, Matleena tietää.
Lisähaasteen Matleenalle ja Benjaminille muodostaa pitkä välimatka. Pari harjoittelee viidesti viikossa, joko Turussa tai Helsingissä.
– Pari, kolme kertaa viikossa matkustan koulun jälkeen junalla Helsinkiin, jossa pyrimme harjoittelemaan kerrallaan kolme tai neljä tuntia. Pidämme tarkoituksella hiukan pitempiä ja tehokkaampia harjoituksia, koska välimatkan takia ei ole mahdollista harjoitella jokaisena viikonpäivänä.

Taas vahvistui Paimion liikuntamaine: Matleena Terho toi Paimioon tanssimitalin.
Taas vahvistui Paimion liikuntamaine: Matleena Terho toi Paimioon tanssimitalin.

Lue lisää 5.12.2014 lehdestä