Nainen kuoli suojatiekolarissa Kaarinassa

0

Auto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Kaarinan Hovirinnassa maanantaina 22.12. puolen päivän jälkeen. Paikalle menneet ensihoitoyksiköt totesivat naisen menehtyneen törmäyksessä. Menehtynyt on hänen mukanaan olleiden asiakirjojen perusteella vuonna 1962 syntynyt ulkomaalainen nainen.

Auton kuljettaja oli keski-ikäinen mies.  Hän ei loukkaantunut.  Mies kertoi ajaneensa pitkin Hovirinnantietä etelän suunnasta, eikä ollut lainkaan huomannut suojatiellä olevaa jalankulkijaa. Tapahtumapaikka oli Hovirinnantie, Hovipojankujan risteyksen suojatie. Keli oli liukas ja paikalla satoi lunta.
Poliisi aloittaa tapauksen esitutkinnan nimikkeellä “törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen” ja “törkeä kuolemantuottamus”. Myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkii tapahtunutta.

Lounais-Suomessa on viime päivinä tapahtunut useita suojatiekolareita. Poliisi haluaa korostaa autonkuljettajan vastuuta suojateiden lähettyvillä. Toisaalta jalankulkijan on syytä jo oman turvallisuutensa takia pyrkiä varmistumaan siitä, että hänet on havaittu ja häntä väistetään ennen suojatille astumista.