Sauvon vesihuolto siirrettiin yhtiölle

0
Veden hinta jatkossa, yhtiöittämisen jälkeen, huoletti päättäjiä.

Kokoomuksen, sosialidemokraattien ja vihreiden valtuustoryhmät eivät edelleenkään olisi halunneet siirtää Sauvon kunnan vesilaitoksen toimintoja tätä tarkoitusta varten syksyllä perustettuun vesiyhtiöön. Keskustan ja kristillisdemokraattien äänin päätös silti maanantaina syntyi. Perussuomalaisista Jarkko Ahonen kannatti siirtoa ja Silvia Koski vastusti. Äänestystulos valtuustossa 12-9.
Kuten tällä valtuustokaudella on aiemminkin käynyt, enemmistö päättää kuinka tehdään, mutta kriittiset äänenpainot nousevat yhä vahvemmin esille, ja äänestysluvut tiukkenevat.
Tälläkin kertaa sekä kokoomuksen että demarien sanavalinnoissa oli tiukka sävy. Molemmista ryhmistä moitittiin edelleen koko vesiyhtiön perustamista ja vastustettiin selväsanaisesti toiminnan siirtoa perustetulle yhtiölle. Puheenvuoroissa näkyi edelleen, ettei koko yhtiön perustamista ole vieläkään sulatettu, saati että vesilaitoksen toiminnan siirtoa olisi nielty mukisematta.
Sauvon kunnan vesihuollon toiminta siirretään Sauvon Vesihuolto Oy:lle liiketoimintakaupalla siten, että käyttöomaisuus luovutetaan yhtiölle vajaan 6,4 miljoonan arvosta. Varat ja velat siirretään yhtiölle.
Kunta saa yhtiön osakkeita noin 4,3 miljoonan arvosta apporttina. Muu osa luovutusarvosta jää yhtiön korolliseksi velaksi kunnalle ja ensimmäiset kaksi vuotta ovat lyhennysvapaita. Kunnanhallitus voi myöntää ensi vuoden aikana kunnan varoista yhtiölle käyttöpääomaa ja investointilainaa enintään 700 000 euroa.

Sauvon ensi vuoden talousarvio hyväksyttiin ilman äänestystä, mutta ei missään nimessä mukisematta.

Veden hinta jatkossa, yhtiöittämisen jälkeen, huoletti päättäjiä.
Veden hinta jatkossa, yhtiöittämisen jälkeen, huoletti päättäjiä.

Lue lisää 12.12. 2014 lehdestä