Varovasti joululiikenteessä, ja muutenkin

0

Varsinais-Suomen poliisilaitos muistuttaa varovaisuudesta joululiikenteessä. Poliisi toivoo malttia ja kohteliaisuutta joululiikenteeseen, jotta kaikki pääsisivät turvallisesti perille nauttimaan joulurauhasta läheistensä kanssa.

Turvallisen joululiikenteen kulmakivet ovat samat kuin muulloinkin liikenteessä.

– Ajonopeuksien sovittaminen nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaisesti, turvalaitteiden käyttäminen sekä selvä ja virkeä kuljettaja, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Talviset ja vaihtelevat kelit ovat jo itsessään haastavia. Lumisella ja jäisellä tiellä ajoneuvon pysähtymismatka 80 km tuntunopeudella on noin 90–190 metriä eli yli 100 metriä pidempi kuin täysin pitävällä kelillä. Pimeys ja mahdollinen lumisade vaikeuttavat havaintojen tekemistä liikenteessä.

– Tällaisissa olosuhteissa ajettaessa korostuu riittävän etäisyyden pitäminen edellä ajavaan ajoneuvoon. Lisäksi ennakoivalla ajotavalla saamme pelivaraa liikenteen ääritilanteisiin, jotka voivat syntyä myös meistä itsestämme riippumatta, Ajaste muistuttaa.

– Kun ajamme liikennevirran mukana, varaamme matkaan riittävästi aikaa ja jätämme turhan kiirehtimisen pois, vähentyy myös ohittamisen tarve, Ajaste muistuttaa.

ajovistanettiin