Arkipyhät ruuhkauttivat terveyskeskus-päivystyksen

0
Torstaina päivystys sujui Paimion terveyskeskuksessa rauhallisesti. Salla Virtanen ja Sinikka Palonen odottivat vuoroaan.
Torstaina päivystys sujui Paimion terveyskeskuksessa rauhallisesti. Salla Virtanen ja Sinikka Palonen odottivat vuoroaan.

Monet joulun ja uuden vuoden suunnitelmat menivät uusiksi, kun sairastelu pakotti asukkaat pysymään vuoteen pohjalla. Työpaikoilla yskitään, niistellään ja köhitään, yksi jos toinen on joutunut hakemaan lääkekuureja poskiontelontulehdusta varten, ja monelta on mennyt ääni.

Joulukuun lopussa ja tammikuun alussa terveyskeskuksen päivystys oli Paimiossa ja Sauvossa tukossa ja jonot olivat pitkät.

Suurena ongelmana on, että ihmiset sinnittelevät viikonlopun ja pyhäpäivien ajan, jotta yhteispäivystykseen Turkuun ei tarvitsisi lähteä. Tämän seurauksena maanantait ja pyhäpäivien jälkeiset päivystysajat ovat terveyskeskuksissa todella täynnä.

Meidän toivomuksemme on, että päivystyskäyntiä ei saisi lykätä siksi, että se on Turussa. Maanantaisin meille voi tulla potilaita, jotka ovat sinnitelleet niin pitkään, että on lähdettävä suoraan teho-osastolle, kommentoi Paimion ja Sauvon kansanterveystyön kuntayhtymän johtava lääkäri Merja Laine.

Paimio-Sauvon terveyskeskuksessa on vuoden alusta ollut vain yksi puhelinnumero ajanvarauksia varten: (02) 474 62 02. Tämä on aiheuttanut hämmennystä.

Lue lisää 9.1.2014 lehdestä