Kotiutuiko MLL:n säätiö Paimion sairaalaan?

0
Säätiön muutto Paimion sairaalaan ei pelästyttänyt perheitä. Perhemäärässä ei ollut notkahdusta, vaan kuntoutukseen on tultu yhtä innokkaasti kuin ennenkin. Kaarinalainen Mattilan perhe on käynyt säätiön kuntoutuksessa kolmatta vuotta. He puuhailivat toimittajan käydessä opetuskeittiössä. Kuvassa näkyvät Onni, Helmi, Elmo ja äiti Minna.
Säätiön muutto Paimion sairaalaan ei pelästyttänyt perheitä. Perhemäärässä ei ollut notkahdusta, vaan kuntoutukseen on tultu yhtä innokkaasti kuin ennenkin. Kaarinalainen Mattilan perhe on käynyt säätiön kuntoutuksessa kolmatta vuotta. He puuhailivat toimittajan käydessä opetuskeittiössä. Kuvassa näkyvät Onni, Helmi, Elmo ja äiti Minna.
Säätiön muutto Paimion sairaalaan ei pelästyttänyt perheitä. Perhemäärässä ei ollut notkahdusta. Kaarinalainen Mattilan perhe on käynyt säätiön kuntoutuksessa kolmatta vuotta. Kuvassa näkyvät äiti Minna, Elmo, Onni ja Helmi.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö on asuttanut Paimion sairaalaa nyt vajaan vuoden verran. Säätiön johtaja Katariina Pärnä ja kehittämispäällikkö Nina Mellenius kertovat, että arki on lähtenyt sujumaan hyvin.

Alkuun sekä perheitä että työntekijöitä arvelutti uuden toimipaikan sairaalamaisuus. Pärnän ja Melleniuksen mukaan tila on kuitenkin taipunut hyvin lapsiperheiden käyttöön, ja liikuntarajoitteistenkin lasten on helppoa kulkea paikalla.

Ainoana ikävänä yllätyksenä tuli ruokasalin akustiikka. Siitä käydään Museoviraston kanssa parhaillaan neuvotteluja.

Kunnallislehden käydessä Paimion sairaalassa säätiön opetuskeittiöstä löytyivät kaarinalaiset Minna ja Markus Mattila, 8-vuotias Helmi ja 6-vuotiaat kaksospojat Elmo ja Onni. Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Pirjo Kosonen leipoi heidän kanssaan serinakakkuja.

Perheen isä kertoi, että eri ympäristössä lapsesta näkee eri asioita. Tällä kertaa tuli oivallettua esimerkiksi se, että Elmo ja Onni pystyvät olemaan mukana tiskaamassa ja vatkaamassa.

Keskustelun keskeytti Elmon, Onnin ja Helmin kova meteli. Kello on nyt kymmentä yli, keksit ovat uunissa valmiita!

Paimion sairaalassa työskentelee noin sata säätiön työntekijää, ja paikalla asuu yhden viikon aikana 25–30 perhettä. Kuinkahan paljon he käyttävät paikallisia palveluita? Lue lisää 30.1.2014 lehdestä