Vankileirien lapset kohtasivat

0
Mun muassa Paul Betcke (vas.) ja Auvo Marckwihrt joutuivat lapsuudessaan internointileirille.

Paul Betcke ja Auvo Marckwihrt tapasivat toisensa viime torstaina Helsingissä, kun siellä oli koolla Suomen vankileirien lapsia. He ovat niitä lapsia, jotka kerättiin piikkilanka-aitojen taakse perheittensä mukana, kun Suomi sitoutui jatkosodan jälkeen keräämään internointileireille Saksan ja Unkarin kansalaiset.

Mun  muassa Paul Betcke (vas.) ja Auvo Marckwihrt joutuivat lapsuudessaan internointileirille.
Mun muassa Paul Betcke (vas.) ja Auvo Marckwihrt joutuivat lapsuudessaan internointileirille.

Myös vaimoja ja lapsia vangittiin, vaikka he olisivat olleet Suomen kansalaisia. Nyt virallinen Suomi on vihdoin myöntänyt, että tässä mentiin pidemmälle kuin rauhanehdot olisivat edellyttäneet. Auvo Marckwihrt oli lapsena internointileirillä Paimiossa. Paul Betcke oli kolmella muulla leirillä mutta pääsi kotipuoleen kouluun silloin kun hänen vanhempansa ja kaksi sisarustaan siirrettiin Paimion leirille.

Lue lisää 13.1.2015 lehdestä