Vares hiertää Paimion elokuvateattereiden välejä

11
Vares-elokuvan erikoinen kohtalo on kiristämässä entisestään Vistan Kinon ja Bio Staran välistä kilpailutilannetta. Kuvassa Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) ja Vares (Antti Reini) ottavat mittaa toisistaan elokuvassa Vares – Sheriffi.
Vares-elokuvan erikoinen kohtalo on kiristämässä entisestään Vistan Kinon ja Bio Staran välistä kilpailutilannetta. Kuvassa Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) ja Vares (Antti Reini) ottavat mittaa toisistaan elokuvassa Vares – Sheriffi.
Vares-elokuvan erikoinen kohtalo on kiristämässä entisestään Vistan Kinon ja Bio Staran välistä kilpailutilannetta. Solar Filmsin kuvassa Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) ja Vares (Antti Reini) ottavat mittaa toisistaan.

Paimion erikoinen elokuvateatteri-tilanne sai uusia käänteitä. Vareksen tuotantoyhtiö Solar Films päätti antaa sen Paimiossa vain toiselle elokuvateatteriyrittäjälle, vasta perustetulle Bio Staralle. Vistan Kino, josta Bio Staran yrittäjä Jari Mäkilä lähti viime vuonna riitaisissa tunnelmissa, jäi nuolemaan näppejään.

Elokuvan tuottajalta Markus Seliniltä saimme tiedon, että tämä on tämmöinen kokeilu, että jos pienellä paikkakunnalla on kaksi elokuvateatteria, annetaan elokuva vain toiselle tuoton maksimoimiseksi. Kun kysyimme, miksi he siinä tapauksessa eivät päätyneet meihin, saimme vastauksen, että he halusivat tukea tätä toista. Jokainen voi tästä tehdä omat johtopäätökset, kommentoi Hanna Santalahti Vistan Kinosta.

Tero Koistinen elokuva-alan yhdistysten keskusjärjestö Suomen Filmikamari ry:stä kertoo, että tilanne on todella poikkeuksellinen. Jari Mäkilä Bio Starasta on eri mieltä. Lue lisää 13.1.2014 Kunnallislehdestä

11 KOMMENTIT

 1. aivan pelleilyä kinolta…leikki-ikäistä harmittaa kun pilkka osuu omaan nilkkaan. Ihan oikein meni! Kinosta tehty lasten teatteri ja pilattu vanha historiallinen havina. Alamäkeen lähti kun Jari pistettiin pihalle!

  • Lasten teatteri ??? Juurihan Turun Sanomien arvostelia kehui Pesulan Likkojen arvostelussa Kinoa ” Autenttista 1950-luvun henkeä uhkuvaksi” ?? Nyt perusteluja kehiin. Ja niin olen minäkin kuullut että Jari otti itse lopputilin ja ihan vapaaehtoisesti.

 2. Kuinkahan vapaaehtoinen mahtoi lopputili Jarille olla ihan oikeesti? Jos mies tekee yli 20 vuotta töitä suvun perinnettä vaalien ja palaa jatkamaan lopareiden jälkeen sukutyötä omaan kioskiin voisin olla varma että nurkkaan Jari ajettiin ja ratkaisuunsa pakotettiin. Johan tämä että Jaria ja hänen uutta teatteriaan syytetään mitä ihmeellisimmistä asioista kertoo aika paljon. Vares meni ihan oikein ja tuottaja Selin on käsittääkseni ratkaisun tehnyt eikä Jari. Ja mielenkiintoista että on media mikä vaan niin heti kun joku kehuu Jaria niin ilmestyy ihmeellisiä vastakommentteja. Vares ym asioiden puinti lehdessä on kinolta lapsellista touhua. Eikö liikeasiat kuuluisi hoitaa muuten kuin lehtien sivuilla? Ja kilpailijaa mollaamatta. Ja olen samaa mieltä että kino oli ennen enemmän 50 lukuinen kuin nyt. Kaikenkaikkiaan tämä touhu on mennyt naurettavaksi ja sitten vielä kostetaan syyttömälle paikallisyrittäjälle menemällä Turkuun elokuviin. Voi hyvää päivää sentään!

 3. Edelleen kaipaisin faktoja. Eilen netistä asiaa tutkiessa en löytänyt mitään mikä viittaisi että Jaria olisi savustettu ulos. Ei yhtään lehtijuttua tai some viestiä, ei mitään.
  Samaten kaipaisin esimerkkiä tuosta media jutusta ?

  Onhan tämä sen verran mehukas juttu että uskoisin Kuntasarin tarttuneen tähän ihan omaaloitteisti jos vähääkään levikkialuettaan seuraavat. Uskoisin myös että jos toimittaja soitaa ja kysyy niin kysymyksiin vastaan ?

  Samaten kaipaisin edelleen esimerkkiä miten teateri on pilattu ? Käsitääkseni ainoa isompi muutos mikä on tehty on uusi kioski ja sekin tehtiin Jarin aikana vai olenko väärässä ?

  Siinä olet oikeassa että naurettavaksi on mennyt mutta valitettavasti itsekin siihen syyllistyt kun heittelet asioita ilmaan , ilman että niitä kunnolla perustelet. Sanot että faktoja on mutta et niitä kerro vai tiedätkös kuitenkaan? Pistät vain kaiken Kinon piikkiin ja pidät eripuraa yllä.

 4. Kino jatkaa näköjään lapsellista itkuaan facebookissa, miten Solarfilms kiusaa heitä. Tuolla toiminnalla saavat vain useamman ihmisen karttamaan itseään. Saattaa olla Solarfilmsiltä ensimmäinen vuosi ja paikka kun tällaista järjestelyä kokeilevat, mutta samaa on tehty muuallakin suomessa, ehkä sitten toisten tuotantoyhtiöiden kanssa, tai sitten kilpailevat firmat ymmärtävät tulla toimeen niin että asioista pystytään sopimaan eikä samoja elokuvia näytetä päällekäin kahdessa teatterissa samassa kaupungissa. Mielestäni aivan järkeenkäypää toimintaa. Miettikääpä nyt ihan järjellä. Molemmin puolin tietä sama elokuva pyörimässä Paimion kokoisessa kaupungissa. Ja koko jutussa on asioita joita vain sisäisin piiri tietää.

  • Palaa jälleen. Tulipahan tännekin taas kurkistettua.

   On mielenkiitoista todeta että Kinon tiedottaminen Vares ja Luokkakokous asiasta on on Stara-fanien mielestä kiukuttelua, itkemistä ym. Minun mielestäni yrityksen, olisen toimala mikä hyvänsa, kuuluu tiedottaa sen liiketoimintaa oleellisesti kuuluvista asioista niinkuin kino on tehnyt. Se miten ja mitä yrityksen asiakkaat tässä tapauksessa Kinon, reakoivat, sille ei taas kino voi mitään ja miksi pitäisi ? Suomessahan on sananvapaus.

   Sitten tuo toinen asia mikä pistää silmään tuossa Pelleily jatkuu kirjoituksessa. Taas vihjaillaan että vastaavanlaista on tehty muuallakin. Jos kerran on tehty niin miksi paikkakuntaa tai yhtiötä ole mainittu ?? Vares jutun yhteydessähän elokuva-alan ammattilaiset sanoivat että tilanne on ennenkuulumaton näin digi aikana. Eli onko Pelleily jatkuu nimimerkillä sellaista tietoa jota alan ammatilaisetkaan eivät tiedä ?? Kyllä nykyisen vapaaseen kilpailuun kuuluu se että asiakas valitsee tuotteen eikä joku muu tee sitä hänen puolestaan. Nyt ei vapaa kilpailu Paimiossa toteudu. Valitettavasti.

   Ja kolmanneksi. Niin Pelleily jatkuu kuin Faktaa on vihjailevat salaisista asioista ja sisäpiiristä joka tietää asioista. Mitää todenperäistä tietoa ei taaskaan tuoda julkisuuteen. Taitaa tuo vihjailu olla vain tapa lietsoa eripuraa Kinoa kohtaa, koska kirjoitukset ovat aina sen sävyisiä.

   • Kyllä siellä sisäpiiri tietää sellaisia asioita joita ei vaan voi julkisesti julki tuoda, ei edes nimimerkin takaa. Ja kyllä se pelleilyä on, koska ei sitä muistakaan elokuvista mitään selitellä mitä ei Kino tai Stara jostain syystä nyt satu näyttämään. Tässä tapauksessa nyt vaan syyllistetään mutkan kautta kilpailevaa yritystä ja törkeästi haitataan senkin toimintaa. Sitten mtk:n puheenjohtaja kehtaa väittää sinisin silmin omalla seinällään facebookissa, että “Kilpailija on saanut rauhassa tuottaa omaa tuotantoaan, emme ole häntä mitenkään kammenneet tai häirinneet.” Sitä saa mitä tilaa hyvät ihmiset ja niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

    Sitten siitä kun kitistiin faktoja esim mtk:n ja mäkilän välien selvittelyyn niin ei tarvitse kuin viime vuotisia kunnallislehtiä lukea, niin sieltäkin löytyy asiaa siitä kuinka riitaisissa tunnelmissa Mäkilä pihalle Kinosta ajettiin. Ja kehdataan vielä väittää tänä päivänä ettei mitään kränää ole. Tavattoman sinisilmäinen täytyy olla, että tällaiseen uskoo kukaan.

    Ja niin makaa kuin petaa, ehkäpä ei olisi kauheasti kannattanut sinne Selinin ja tuotantoyhtiön kimppuun hyökätä Vareksen kohdalla, tai käy vielä äkkiä niin ettei Kino näytä Solarfilmsiltä elokuvan elokuvaa.

    Ja tottakai täytyy sekin todeta, että Staralla on monessa suhteessa kovempi mahdollisuus kilpailuun kun omistajalla on naapurikunnassakin useampi sali näytettävänä.

    Tuohon samaa tehty muuallakin ajatukseen liittyi nyt se enemmän, että tällaista “vain toinen teatteri näyttää” tyylistä systeemiä on toteutettu muuallakin suomessa, mutta kilpailevien yritysten yhteisessä ymmärryksessä, ei ehkä tuotantoyhtiön toimesta. Toinen näyttää toista ja toinen toista, jolloin molemmat maksimoi tuottonsa elokuvien suhteen. Mikä järki siinäkään olisi että samaa elokuvaa näytetään molemmin puolin tietä samaan aikaan!? sen nyt sanoo jo maalaisjärkikin! Ehkä kannattaisi jotain tällaista toimintaa yrittää Staran ja Kinonkin pikkuhiljaa ruveta vetämään, ennen kuin molemmilla on lappuluukulla ja kaikki painelee turkuun katselemaan elokuvia teattereiden riitelyn vuoksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.