Vares hiertää Paimion elokuvateattereiden välejä

11
Vares-elokuvan erikoinen kohtalo on kiristämässä entisestään Vistan Kinon ja Bio Staran välistä kilpailutilannetta. Kuvassa Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) ja Vares (Antti Reini) ottavat mittaa toisistaan elokuvassa Vares – Sheriffi.
Vares-elokuvan erikoinen kohtalo on kiristämässä entisestään Vistan Kinon ja Bio Staran välistä kilpailutilannetta. Kuvassa Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) ja Vares (Antti Reini) ottavat mittaa toisistaan elokuvassa Vares – Sheriffi.
Vares-elokuvan erikoinen kohtalo on kiristämässä entisestään Vistan Kinon ja Bio Staran välistä kilpailutilannetta. Solar Filmsin kuvassa Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) ja Vares (Antti Reini) ottavat mittaa toisistaan.

Paimion erikoinen elokuvateatteri-tilanne sai uusia käänteitä. Vareksen tuotantoyhtiö Solar Films päätti antaa sen Paimiossa vain toiselle elokuvateatteriyrittäjälle, vasta perustetulle Bio Staralle. Vistan Kino, josta Bio Staran yrittäjä Jari Mäkilä lähti viime vuonna riitaisissa tunnelmissa, jäi nuolemaan näppejään.

Elokuvan tuottajalta Markus Seliniltä saimme tiedon, että tämä on tämmöinen kokeilu, että jos pienellä paikkakunnalla on kaksi elokuvateatteria, annetaan elokuva vain toiselle tuoton maksimoimiseksi. Kun kysyimme, miksi he siinä tapauksessa eivät päätyneet meihin, saimme vastauksen, että he halusivat tukea tätä toista. Jokainen voi tästä tehdä omat johtopäätökset, kommentoi Hanna Santalahti Vistan Kinosta.

Tero Koistinen elokuva-alan yhdistysten keskusjärjestö Suomen Filmikamari ry:stä kertoo, että tilanne on todella poikkeuksellinen. Jari Mäkilä Bio Starasta on eri mieltä. Lue lisää 13.1.2014 Kunnallislehdestä

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
riku
7 vuosia sitten

Ihan oikeeseen paikkaan meni.

pelleilyä
7 vuosia sitten

aivan pelleilyä kinolta…leikki-ikäistä harmittaa kun pilkka osuu omaan nilkkaan. Ihan oikein meni! Kinosta tehty lasten teatteri ja pilattu vanha historiallinen havina. Alamäkeen lähti kun Jari pistettiin pihalle!

Etsi Faktaa
7 vuosia sitten
Reply to  pelleilyä

Jarihan otti lopputilin ihan itse? Hassuja valheita te keksitte tänne kommentteihin..

Hassu juttu
7 vuosia sitten
Reply to  pelleilyä

Lasten teatteri ??? Juurihan Turun Sanomien arvostelia kehui Pesulan Likkojen arvostelussa Kinoa ” Autenttista 1950-luvun henkeä uhkuvaksi” ?? Nyt perusteluja kehiin. Ja niin olen minäkin kuullut että Jari otti itse lopputilin ja ihan vapaaehtoisesti.

Faktaa
7 vuosia sitten

Kuinkahan vapaaehtoinen mahtoi lopputili Jarille olla ihan oikeesti? Jos mies tekee yli 20 vuotta töitä suvun perinnettä vaalien ja palaa jatkamaan lopareiden jälkeen sukutyötä omaan kioskiin voisin olla varma että nurkkaan Jari ajettiin ja ratkaisuunsa pakotettiin. Johan tämä että Jaria ja hänen uutta teatteriaan syytetään mitä ihmeellisimmistä asioista kertoo aika paljon. Vares meni ihan oikein ja tuottaja Selin on käsittääkseni ratkaisun tehnyt eikä Jari. Ja mielenkiintoista että on media mikä vaan niin heti kun joku kehuu Jaria niin ilmestyy ihmeellisiä vastakommentteja. Vares ym asioiden puinti lehdessä on kinolta lapsellista touhua. Eikö liikeasiat kuuluisi hoitaa muuten kuin lehtien sivuilla? Ja kilpailijaa… Lue lisää »

Hassu juttu
7 vuosia sitten

Edelleen kaipaisin faktoja. Eilen netistä asiaa tutkiessa en löytänyt mitään mikä viittaisi että Jaria olisi savustettu ulos. Ei yhtään lehtijuttua tai some viestiä, ei mitään. Samaten kaipaisin esimerkkiä tuosta media jutusta ? Onhan tämä sen verran mehukas juttu että uskoisin Kuntasarin tarttuneen tähän ihan omaaloitteisti jos vähääkään levikkialuettaan seuraavat. Uskoisin myös että jos toimittaja soitaa ja kysyy niin kysymyksiin vastaan ? Samaten kaipaisin edelleen esimerkkiä miten teateri on pilattu ? Käsitääkseni ainoa isompi muutos mikä on tehty on uusi kioski ja sekin tehtiin Jarin aikana vai olenko väärässä ? Siinä olet oikeassa että naurettavaksi on mennyt mutta valitettavasti itsekin siihen… Lue lisää »

Hassu juttu
7 vuosia sitten
Reply to  Hassu juttu

Fakta on olikin sitten pelkää fiktiota….

Faktaa
7 vuosia sitten

Fakta on faktaa mutta ei pidetä eripuraa yllä.

pelleily jatkuu
7 vuosia sitten

Kino jatkaa näköjään lapsellista itkuaan facebookissa, miten Solarfilms kiusaa heitä. Tuolla toiminnalla saavat vain useamman ihmisen karttamaan itseään. Saattaa olla Solarfilmsiltä ensimmäinen vuosi ja paikka kun tällaista järjestelyä kokeilevat, mutta samaa on tehty muuallakin suomessa, ehkä sitten toisten tuotantoyhtiöiden kanssa, tai sitten kilpailevat firmat ymmärtävät tulla toimeen niin että asioista pystytään sopimaan eikä samoja elokuvia näytetä päällekäin kahdessa teatterissa samassa kaupungissa. Mielestäni aivan järkeenkäypää toimintaa. Miettikääpä nyt ihan järjellä. Molemmin puolin tietä sama elokuva pyörimässä Paimion kokoisessa kaupungissa. Ja koko jutussa on asioita joita vain sisäisin piiri tietää.

Hassu juttu
7 vuosia sitten

Palaa jälleen. Tulipahan tännekin taas kurkistettua. On mielenkiitoista todeta että Kinon tiedottaminen Vares ja Luokkakokous asiasta on on Stara-fanien mielestä kiukuttelua, itkemistä ym. Minun mielestäni yrityksen, olisen toimala mikä hyvänsa, kuuluu tiedottaa sen liiketoimintaa oleellisesti kuuluvista asioista niinkuin kino on tehnyt. Se miten ja mitä yrityksen asiakkaat tässä tapauksessa Kinon, reakoivat, sille ei taas kino voi mitään ja miksi pitäisi ? Suomessahan on sananvapaus. Sitten tuo toinen asia mikä pistää silmään tuossa Pelleily jatkuu kirjoituksessa. Taas vihjaillaan että vastaavanlaista on tehty muuallakin. Jos kerran on tehty niin miksi paikkakuntaa tai yhtiötä ole mainittu ?? Vares jutun yhteydessähän elokuva-alan ammattilaiset sanoivat… Lue lisää »

pelleily jatkuu
7 vuosia sitten
Reply to  Hassu juttu

Kyllä siellä sisäpiiri tietää sellaisia asioita joita ei vaan voi julkisesti julki tuoda, ei edes nimimerkin takaa. Ja kyllä se pelleilyä on, koska ei sitä muistakaan elokuvista mitään selitellä mitä ei Kino tai Stara jostain syystä nyt satu näyttämään. Tässä tapauksessa nyt vaan syyllistetään mutkan kautta kilpailevaa yritystä ja törkeästi haitataan senkin toimintaa. Sitten mtk:n puheenjohtaja kehtaa väittää sinisin silmin omalla seinällään facebookissa, että “Kilpailija on saanut rauhassa tuottaa omaa tuotantoaan, emme ole häntä mitenkään kammenneet tai häirinneet.” Sitä saa mitä tilaa hyvät ihmiset ja niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Sitten siitä kun kitistiin faktoja esim mtk:n ja mäkilän… Lue lisää »