Maistuiko lounas?

0
Lounas päiväkodissa tarkoittaa useita keskeytyksiä. Sari Valtatien kanssa aterioi muun muassa Konsta Nurminen ja Celia Piironen.
Lounas päiväkodissa tarkoittaa useita keskeytyksiä. Sari Valtatien kanssa aterioi muun muassa Konsta Nurminen ja Celia Piironen.

Monella työpaikalla lounas tarkoittaa irrottautumista hetkeksi työtehtävistä. Osa syö lounaansa kotona, osa työpaikalla, osa käy ulkona syömässä.

Perinteisellä lounaalla käyvät esimerkiksi tilitoimisto Manttaalin työntekijät.

– Aina kun olemme toimistolla, käymme ulkona syömässä lounaan, ja yleensä yhdessä, kiteyttävät Aino Sillanpää ja Outi Tamminen.

Kaikissa ammateissa tällaista mahdollisuutta ei kuitenkaan ole. Muun muassa päiväkotien henkilökunta muodostaa poikkeuksellisen lounastajien ryhmän.

– Meidän lounaamme on nimeltään valvonta-ateria. Syömme lasten kanssa, ja kyseessä on kasvatus- ja opetustilanne, kertoo Ala-Vistan päiväkodin johtaja Päivi Saarinen.

Ruokailu keskeytyy usein, mutta työntekijät ehtivät hyvin syödä.

Kunnallislehden käydessä päväkodissa lounas maistui niin lapsille kuin lasten hoitajille. Sari Valtatie kehui erityisesti paikan kalakeittoa.

– Mun lempiruoka on näkkäri, kertoi Celia Piironen.

Fazer Food Servicesin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset työikäiset syövät lounaansa usein yksin eivätkä irrottaudu silloin kunnolla töistä. Lue lisää 6.2.2014 lehdestä