Milka Reponen voitti MM-kullan

0

PAIMIO Paimiolainen Milka Reponen voitti lauantaina hiihtosuunnistuksen keskimatkan MM-kultaa Norjan Hamarissa.  Reposen kulta heltisi vain 0,3 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Marjut Turuseen. Suomalaismenestyksen kruunasi nelosvoitto, sillä tuloslista komeilivat Reposen ja Turusen perässä kolmanneksi sijoittunut Mervi Pesu ja neljänneksi sijoittunut Mira Kaskinen.
MM-kisojen keskimatkalla suomalaisjuhlintaa täydensi miesten puolella kultaa voittanut Staffan Tunis.
Reposen hiuksenhieno voitto oli maalikamerakuvan varmistama. Reponen nousi maalisuoralla ohi muiden suomalaisten, sillä viimeiselle rastille hän tuli vielä neljäntenä. Reponen ja Turunen joutuivat jopa jännittämään keskinäistä sijoitustaan, sillä ratkaisu haettiin maalikameran kuvasta.
– Tiesin, että olen hyvä loppukirissä, ja päätin toiseksi viimeisellä rastilla, etten ainakaan päästä ketään ohi. Oli huikeata tajuta lopussa, että hei tässä ollaan me kaikki, iloitsi Reponen koko joukkueen menestyksestä.
MM-kulta oli Reposelle ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali. Hän on pitkään ollut kärkikuusikossa ja sen tuntumassa, mutta viimeinen askel maailman huipulle on odotuttanut itseään. Tavoitteena tälle kaudelle MM-mitali kyllä oli.

milka_reponen
Milka Reponen vauhdissa Norjan Hammarissa.

 

Lue lisää 17.2.2015 lehdestä