Rataväki hakee tuplasti lisää ajoaikaa

0

South West Karting FIN ry hakee Paimion kaupungilta lupaa käyttää Motellinmäestä vuokraamansa kartingrataa nykyistä enemmän sekä ajoharjoitteluun että kilpailuun.

Nykyluvan perusteella radalla on toimintaa huhtikuun alun ja lokakuun lopun välisenä aikana. Radalla ajetaan kartingautoilla ja yhtenä päivänä viikossa myös moottoripyörillä. Lupahakemuksessa haetaan tuntuvasti enemmän ajotunteja ajokauden päiviin. Tärkeimmät muutokset koskisivat radan päivittäisen aukioloajan pidentämistä ja minimoottoripyöräkilpailujen sallimista. Lupaa esitetään muutettavaksi niin, että radalla voidaan ajaa joka päivä kello 10-21 poislukien arkipyhät. Muutos on iso, sillä nykyisen luvan perusteella rata on suljettu maanantaisin, ja siellä voidaan ajaa tiistaista sunnuntaihin klo 15-20.

Kilpailuja halutaan järjestää toimintakaudella enintään kuutena viikonloppuna, jolloin radalla ajettaisiin molempina päivinä klo 9-21. Hakemuksessa esitetään, että minimoottoripyörille tulisi sallia harjoittelun lisäksi kilpailutapahtumien järjestäminen, jolloin myös niiden ajoharjoitteluajankohtia halutaan lisätä mm. kilpailuja edeltävällä viikolla.

Lupamuutoshakemusta perustellaan muun muassa sillä että lähin häiriytyvä kohde, hotellirakennus, on purettu.

Karting-harrastajien lupahakemus on parhaillaan nähtävillä. Kartingradan tulevaisuus on siksikin mielenkiintoinen, että nyt käsittelyssä oleva lupahakemus ratkaistaan vain kevääseen 2017 asti, jolloin radan nykyinen vuokrasopimus päättyy. Rata-alueesta on vireillä kauppa, sillä motellialueen nykyinen omistaja Pertti Huuhka on hankkinut myös rata-alueen itselleen, ja Paimion kaupunginhallitus päättänee keskiviikkona käyttääkö kaupunki siihen otto-oikeutta vai ei.