Siitepölykausi alkoi jo?

0

Siitepölykausi on käynnistynyt, ja säännöllinen siitepölytiedotus on myös aloitettu. Turun yliopiston mukaan eteläiset ilmavirtaukset ovat tuoneet maahamme lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä Keski-Euroopasta. Pähkinäpensaan odotetaan aloittavan kukintansa maan eteläosissa viikon sisällä.

Tämä on toinen peräkkäinen vuosi, kun siitepölykausi alkaa poikkeuksellisen varhain. Viime vuonna säännöllinen siitepölytiedotus aloitettiin 21. helmikuuta.

– Lepän ja pähkinäpensaan siitepölykaudesta odotetaan tavanomaista. Koivu kukki viime vuonna selvästi keskimääräistä runsaammin, joten tänä vuonna kukinta jää heikohkoksi, yliopistotutkija Annika Saarto ennakoi.

Siitepölytilannetta seuraa ja siitä tiedottaa Turun yliopiston aerobiologian yksikkö. Yksikkö on laatinut valtakunnallisia siitepölytiedotteita jo 40 vuoden ajan. Siitepölytilannetta seurataan kahdeksan keräyspisteen avulla. Keräyspisteistä lähin sijaitsee Turussa.