Mesera-pommi laukesi

0

”Sopimukset on laadittu sellaisiksi, ettei kaupungille aiheudu kuluja tulevista laina- ja kiinteistöjärjestelyistä.” Tähän tyyliin vakuuteltiin Paimion kaupunginvaltuustossa vuoden 2006 joulukuussa, seuraavan vuoden elokuussa, ja jopa vielä vuonna 2012, kun Paimion kaupunki myönsi miljoonsluokan omavelkaisia lainatakauksia Mesera Paimion toimitila- ja rakennushankkeita varten. Toisin kävi. Lunastusvuokrasopimus on nyt purettu Mesera Paimio Oy:n laiminlyötyä velvoitteensa. Kauppahinnan lyhennykset jäävät kokonaisuudessaan saamatta. Ne lankeavat kaupungin omistaman Paimion Yrityskehitys Oy:n maksettaviksi.

Vuosina 2006 ja 2007 myönnettyjä yhteensä noin 4,35 miljoonan euron suuruisia lainoja on Kunnallislehden eilen saamien vielä tarkistamattomien tietojen mukaan lyhennetty vain noin 660 000 euron verran.
Vuonna 2012 otetun kolmannen lainan tilanteesta ei kaupungintalollakaan ollut eilen täyttä selkoa. Hiljattain purettu lunastusvuokrasopimus ei kuitenkaan koske tätä lainaa. Viimeisintä lainaa otettaessa keväällä 2012 lainasumma – kuten myös kaupunginvaltuuston myöntämä takaus – oli tasan miljoona euroa.
Lunastusvuokrasopimuksen purkautumisesta johtuen Paimion Yrityskehitys Oy:ltä jää joka kuukausi saamatta noin 8 000 euron suuruiset tulot. Yrityskehitys on pyytänyt ja saanut kaupungin budjetista väliaikaisrahoitusta kyetäkseen hoitamaan lainojen lyhennykset rahoituslaitoksille.

Lue lisää 13.3. 2015 lehdestä