Vauva turvakaukalossa alusta lähtien

0

Vauvan kanssa autoillessa turvallisuus on ykkösasia ja turvaistuin onkin yksi ensimmäisiä ostoksia autoilevassa vauvaperheessä. Turvaistuimen voi ostaa käytettynä – kunhan tuntee sen historian. Kannattaa myös tutustua istuimen käyttöön ennen h-hetkeä.

“Kanna kotiin saakka, kevyt kallis taakka…” Tuttu lastenlaulu muistuttaa siitä, että pieni vauva on kevyt mutta korvaamaton kyytiläinen. Vastasyntyneen kanssa on monelle jännittävää lähteä autolla liikenteeseen ja turvaistuin onkin yksi ensimmäisistä hankinnoista vauvaperheessä.

Vauvat autoilevat turvakaukalossa, joka kiinnitetään penkkiin joko telakalla tai turvavöillä. Kaukalossa lapsi lepää puolimakaavassa asennossa kuin kupissa.

Suomessa saa myydä vain E-tunnuksella merkittyjä turvaistuimia. Tunnus takaa istuimen olevan EU-alueen standardien mukainen. Turvaistuimen on oltava mieluusti myös alle viisi vuotta vanha. Valmistusviikon ja -vuoden voi tarkistaa istuimen rungosta.

Teksti ja video: Deski.fi

[su_youtube url=”http://youtu.be/cq5dthZqQqQ”]