Nyt on taidon ja käsityön viikko!

0

Taidon ja käsityön viikkoa vietetään 13.-19.4. Taitojärjestö, Tekstiiliopettaja- ja Teknisten aineiden opettajien liitot haluavat nostaa teemaviikolla käsityön arvostusta ja innostaa ihmisiä käsillä tekemiseen. Tänä vuonna viikon teemana ovat pitsit. Taitojärjestön taito- ja käsityökeskuksissa ympäri Suomen järjestetään monia käsityön tapahtumia, avoimia ovia, lyhytkursseja ja tempauksia.

Perinteiset kädentaitotekniikat ovat tulleet yhä suositummiksi, minkä huomaa erityisesti työväen- ja kansalaisopistojen kurssivalikoimista.
– Kun vaatteita tuodaan enemmän ja enemmän halpatuontimaista, vastapainoksi on noussut tämä itse tekemisen ja laadukkaiden tuotteiden arvostus, sanoo piikkiöläinen kädentaitojen opettaja Ulla-Maija Vuorinen. Parhaillaan hänellä on alkamassa Kaarinan kansalaisopistolla, Piikkiön yhtenäiskoululla pidettävä tinalankapunontakurssi, jossa tehdään tinalankapunoksilla koristeltuja poronnahkaisia rannekkeita. Tällaiset käsityöt olivat suosittuja saamelaisten keskuudessa 1600-luvulta 1800-luvulle.
Viikolla kannustetaan ihmisiä myös järjestämään omia pop up -tapahtumiaan, viemään käsityöharrastusta työ- ja opiskelupaikan kahvitauolle tai ideoimaan muuta teemaan sopivaa.
Taidon ja käsityön teemaviikkoa vietetään vuosittain huhtikuussa ja se sijoittuu aina viikolle, johon osuu 14.4. eli Taito-nimen nimipäivä. Print
Lisätietoja: taito.fi/toimintaa/taidon-ja-kaesityoen-viikko/

 

Lue lisää 14.4.2015 lehdestä