Sähkösavuke-villitys ei laantunut vieläkään

1
Olli-Pekka Lehtonen on takavarikoinut oppilailta sekä tavallisia että sähkösavukkeita.
Olli-Pekka Lehtonen on takavarikoinut oppilailta sekä tavallisia että sähkösavukkeita.

Kunnallislehti kirjoitti vuosi sitten artikkelin Vistan koulun sähkösavuke-villityksestä. Mikähän tilanne on nyt?

– Jos jotain muutosta on tapahtunut, käyttö on lisääntynyt. Myös vanhempien yhteydenotot asiasta ovat lisääntyneet, rehtori Olli-Pekka Lehtonen vastaa.

Suomessa saa myydä sähkösavukkeita mutta ei minkäänlaisia nikotiininesteitä. Kun toimittaja kävi Vistan koululla, rehtori googlasi kuitenkin kokeilun vuoksi sähkösavukkeita internetistä. Hän näytti, mitä lukee heti ensimmäiseksi tarjotulla sivulla: ”Useimpien aloituspakettiemme mukana toimitetaan ilmaiseksi 10ml pullo nikotiininestettä!”

Lakipykäliä on kierretty sillä, että vaikka verkossa toimivat yritykset ovat suomalaisten omistamia ja perustamia, niiden päätoimipaikka on merkitty ulkomaille.

Vistan koulussa eniten huolta aiheuttaa kuitenkin tavallinen tupakka.

– Lisäksi alkoholin ja muiden päihteiden käyttö nuorten vapaa-ajalla heijastuu kouluunkin joidenkin osalta. Ryhtiliike olisi paikallaan.

Mikähän tilanne on Sauvossa, Piikkiössä ja Kaarinassa? Lue lisää 28.4.2015 lehdestä

1 KOMMENTTI

  1. Tuo ensimmäinen hakutulos joka löytyi on muuten espanjalainen yritys, joka ihan fyysisesti sijaitsee espanjassa ja on myös rekisteröity nimenomaan siellä 😀 Se ei ole mitenkään nimellisesti siirretty ulkomaille kirjoille, vaan ihan rehellisesti siellä perustettu.

Kommenttien lisääminen on estetty.