Sauvolaiset aloittivat vilkkaasti

0

 

Äänestyspaikat ovat sunnuntaina avoinna kello 9-20.
Äänestyspaikat ovat sunnuntaina avoinna kello 9-20.

Perinteiseen tapaan sauvolaiset ovat taas olleet innokkaita ennakkoäänestäjiä. Sauvolaisista äänioikeutetuista yli 800 kävi kunnanvirastolla äänestämässä ennakkoon. Se nosti äänestysaktiivisuuden jo 34 prosenttiin. Naiset olivat selvästi miehiä innokkaammin äänestämässä.
Paimiossa luku oli 32,6 prosenttia, eli reilut 2600 äänesti ennakkoon, ja naisia kävi lähes 300 enemmän kuin miehiä. Kaarinassa äänestysaktiivisuus jäi ennakkoäänissä prosentuaalisesti Peimarin pienimmäksi, sillä äänioikeutetuista 30,7 prosenttia käytti äänensä ennakkoon. Naisia oli ennakkoäänestäjistä Kaarinassakin selvä enemmistö.
Koko vaalipiirin ennakkoäänestysprosentti oli 33 ja koko maan 32,1.
Sunnuntaina, varsinaisena vaalipäivänä Kaarinassa palvelee kuusi äänestyspaikkaa, jotka ovat Littoisten monitoimitalo, Hovirinnan koulu, Piispanlähteen koulu, Kesämäen päiväkoti, Empola ja Piikkiön yhtenäiskoulu. Paimiossa äänestyspaikka on kaupungintalossa ja Sauvossa koulukeskuksessa ja Karunan nuorisotalolla.