Paimion Karjalaseuran sunnuntaisessa 70-vuotisjuhlassa oli juhlavuuden kupeessa silmiinpistävää rentoutta ja iloisuutta, minkä monet karjalaisuuteen luontevasti liittävätkin. Vaikuttavaa ja liikuttavaa ohjelmakattausta iso osa yleisöstä kunnioitti pukeutumalla aina niin näyttäviin kansallispukuihin.
Juhlan aloittanut ”Myö ko tultii ja kummot me kaik sit elettii”- ohjelmakokonaisuus piti sisällään sanataidetta, laulua ja kansantanssiesityksiä. Maritta Lehtiön Älä minnuu unohda-runoteoksestaan poimimat katkelmat loivat yleisön eteen kuvaa nuoresta parista, joka tempautui sotien myötä koviin kohtaloihin ja evakkotielle. Elämän etenemistä värittivät sitten Turun Karjalakuoron esittämät monet tutut laulut, kuten Äänisen aallot, Vartiossa, Elämää juoksuhaudoissa ja Laulu Karjalalle. Paimiolainen tanssiryhmä Murosmöttöset nostatti reippaalla menollaan hymyn katsojien huulille.
Paimion Karjalaseuran syntysanat lausuttiin Paimiossa helmikuussa 1945. Suurta surua ja kaipausta kotiseuduille hoidettiin näin tekemällä ja touhuamalla ja kasvattamalla juuria uuteen maaperään jo paljon ennenkuin kukaan tiesi, miten kriisin jälkihoitoa pitää tehdä.
Vuosikymmenten varrella toiminnassa on ollut haasteita ja jäsenkatoa, mutta nyt eletään jossain mielessä samanlaisia vahvoja vuosia kuin seuran syntyaikoina. Viimeisten vajaan kymmenen vuoden aikana seura nostattanut jäsenmääräänsä viisinkertaiseksi, ja samalla on kasvatettu myös toiminnan määrää ja laatua. Tästä tunnustuksena Paimion Karjalaseura sai lauantaina Karjalaliiton 75-vuotisjuhlan yhteydessä palkinnon seuratoiminnastaan.
Seuran kustantama historiateos Pääteasema- Karjalaiset Paimiossa teos julkistettiin juhlan päätteeksi. Teos esiteltiin 24.4. lehdessä.
